Efter aktiefald: Nu undskylder Tesla-rigmand over for grottedykker

Musk undskylder til de firmaer, han er leder for, og den dykker, han fornærmede med pædofil-kommentar

Se testen af den omdiskuterede mini-ubåd her (Video: SpaceX)

Tesla-rigmanden Elon Musk har på det sociale medie Twitter givet en undskyldning til en britisk dykker, som hjalp med at redde 12 drenge og deres fodboldtræner ud af en grotte i Thailand.

- Jeg undskylder til hr. Unsworth og til de firmaer jeg repræsenterer som leder. Skylden er min og min alene, siger han ifølge Reuters og BBC.

Efter at den amerikanske entreprenør har kaldt Vernon Unsworth for 'pædo', der er kort for pædofil, meddelte dykkeren, at han overvejede at lægge sag an.

Musk rettede det usædvanlige angreb mod dykkeren uden at forklare eller begrunde det.

Det skete, efter at dykkeren, der er ekspert i grotter havde kritiseret Tesla-lederen for at ville bidrage med sin miniubåd til redningsaktionen.

- Han kan stikke sin ubåd derop, hvor det gør ondt, sagde Vern Unsworth i et interview med CNN i lørdags.

-- Der var absolut ingen chance for, at det ville virke. Han havde ingen anelse om, hvordan passagen gennem grotten var, tilføjede den britiske dykker, som beskylder Musk for at udnytte situationen til et 'pr-stunt'.

Og det fik Musk til at sende den grove sviner af sted.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hvorfor undskyldningen kommer nu, har Elon Musk ikke forklaret. Men dagen efter 'pædo'-tweetet faldt den amerikanske elbilproducent Teslas aktie med 2,75 procent, og det betød et tab af selskabets markedsværdi på knapt 2 milliarder dollar eller godt 12,7 milliarder kroner.

Over for nyhedsbureauet Reuters fortæller en række analytikere og investorer, at der er bekymring for, at Musks aktiviteter på de sociale medier fjerner fokus fra Teslas forretning.

De 12 drenge og deres fodboldtræner sad fanget fra 23. juni og frem til 10. juli, hvor de sidste drenge blev reddet ud efter en tre dage lang redningsaktion.

Udover Vernon Unsworth var en række andre udenlandske dykkere med til at redde drengene.

128 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere