Annonce:
Annonce:

Efter alvorlige afsløringer: Fratrådt leder får løn i et år

En chef fra Tårnby Kommune, der er fratrådt med øjeblikkelig virkning efter afsløringer i Ekstra Bladet, kan se frem til at få udbetalt over 700.000 kroner fra staten

Forstå sagen om psykologen
Annonce:
Følg Samfund

Tårnby Kommune har haft travlt efter Ekstra Bladets afsløringer om familiechefens massive brug af den stærkt kritiserede psykolog Michael Adam Guul.

Psykologens arbejde har haft betydning for, om børn er blevet tvangsfjernet eller ej, men flere af hans undersøgelser er blevet kaldt fup og fidus, og førende eksperter har påpeget graverende fejl og mangler.

Derfor skal to uvildige undersøgelser nu kulegrave sagerne og forholdene i Tårnby Kommunens familieafdeling.

Derudover har familiechefen, der foranledigede og styrede samarbejdet med den kontroversielle psykolog, måttet fratræde sin stilling med øjeblikkelig virkning.

En aktindsigt i fratrædelsesordningen viser dog, at chefen kan se frem til et helt år med fuld løn svarende til 713.338 kroner og pension på 143.880 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Podcastserie: I de forkerte hænder

I dokumentarserien 'I de forkerte hænder' kommer du tæt på psykologen og hans indgribende rapporter, der har været med til at få børn tvangsfjernet.

Lyt til alle afsnit her eller der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Annonce:

Udsat for hård kritik
Den nu fratrådte chef har mødt massiv kritik i Ekstra Bladets podcastserie 'I de forkerte hænder', der udlægger alle afsløringer om psykologen og kommunen.

Her dokumenterer skjulte lydoptagelser blandt andet, at familiechefen beskyldte en plejemor for at være 'mimikfattig', og at hun kaldte psykologen for læge og psykiater, selvom det ikke passer.

Af optagelser fra et møde fremgår det også, at hun siger direkte til en undersøgt familie, at de ikke måtte sætte spørgsmålstegn ved den nu stærkt kritiserede psykologs arbejde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Michael Adam Guul selv har afvist al kritik og alle anklager. Han mener, at det etablerede system forsøger at lukke munden på ham. Privatfoto
Michael Adam Guul selv har afvist al kritik og alle anklager. Han mener, at det etablerede system forsøger at lukke munden på ham. Privatfoto

Ingen undersøgelser før nu
Ekstra Bladet  har desuden afsløret, at både psykologens tidligere assistent, to børnesagkyndige psykologer og en politiker kontaktede familieafdelingen Tårnby Kommune med bekymringer om psykologen.

Men henvendelserne blev aldrig journaliseret trods kommunens journaliseringspligt.

Afsløring: Politiker advarede mod fup og fidus-psykolog

Annonce:

Trods henvendelserne har kommunen fastholdt, at de ikke havde grund til bekymring i forhold til psykologens arbejde. Heller ikke selvom familiechefen fik psykologen til at udarbejde hele 21 undersøgelser over en ganske kort i periode.

Alene i 2018 afleverede psykolog Michael Adam Guul 16 undersøgelser, selvom eksperter påpeger, at en psykolog højst kan lave mellem fire og otte om året.

Sms'er mellem den nu fråtrådte familiechef og psykologens tidligere assistent har også vist, at kommunechefen allerede i 2019 kaldte psykologen for en psykopat, der havde 'snøret hele ledelsen'.

Skandalepsykolog til kommunechef: Savner dig

Michael Adam Guul selv har afvist al kritik og alle anklager. Han mener, at det etablerede system forsøger at lukke munden på ham.

Videoer under artikeloversigt...

Få en oversigt over afsløringerne her

Her kan du læse den store baggrundsartikel om, hvordan børn er blevet tvangsfjernet med Michael Adam Guuls fup og fidus-rapporter.

Her kan du læse Michael Adam Guul forsvare, at han udsatte sin sekretær for trusler, mens de udarbejdede rapporter. Han mente blandt andet, at hun skulle 'brændes og skoddes ihjel'.

Her kan du læse, at VIA University College beholdte Michael Adam Guul som underviser, selvom han havde et polititilhold mod en elev

Her kan du læse, at Michael Adam Guul kaldte sig læge uden at være det. Og hans forklaring, der går på, at forældrene 'var retarderede'.

Her kan du læse, at Michael Adam Guul skrev psykologer på sine rapporter, som fortæller, at de aldrig var med til undersøgelserne af de sårbare familier.

Her kan du læse, hvorfor familier, der har været i hænderne på Michael Adam Guul, ikke kan klage til Psykolognævnet.

Her kan du læse, hvordan hans tidligere assistent - ved hjælp af skjulte optagelser - fortæller, at rapporter blev udarbejdet under rodede og kaotiske forhold.

Her kan du læse om Ankestyrelsens instruks på baggrund af afsløringerne.

Her kan du læse, hvordan Sophie Madsen kom væk fra psykologen ved hjælp af politiet.

Her kan du læse Michael Adam Guuls forklaring på, hvorfor han indimellem truer folk.

Her kan du læse, at Tårnby Kommune præsenterede Michael Adam Guul som læge, selvom han ikke er det.

Her kan du læse, at en chef i Tårnby Kommune kaldte Michael Adam Guul for psykopat.

Her kan du læse, at Tårnby Kommune overhørte flere alarmklokker.

Her kan du læse, at Michael Adam Guul skrev til en kommunechef, at han savnede hende.

Her kan du læse, at en politiker advarede mod psykologen

Her kan du læse, at en familiechef fratæder sin stilling efter Ekstra Bladets afsløringer.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør flere af psykologens svar på kritikken i videoerne her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: