Efter asyl-gramserier: Ekstra Bladet tog i byen i Thisted

Hele fire asylsøgere var der lørdag på et af de mest populære diskoteker i Thisted

Ikke mere end fire asyl-ansøgere havde indfundet sig på et af byens mest besøgte diskoteker. Foto: Rene Schütze
Ikke mere end fire asyl-ansøgere havde indfundet sig på et af byens mest besøgte diskoteker. Foto: Rene Schütze

Badet i den tørre luft fra røgkanonerne fægter to mørklødede unge mænd lørdag aften med armene i vejret i et forsøg på at blive en del af festen, mens den mandlige dj med blondt slikhår på diskoteket Dampmøllen i Thisted sender tunge basrytmer fra Chamillionaires ’Ridin Dirty’ ud i den dansende brandert.

I dette rum og på gader og stræder i Thisted skulle en række unge asylsøgere fra den nærliggende asyl-lejr den sidste tid være kommet lidt for tæt på de unge piger, have gramset på dem, fulgt efter dem, fotograferet dem og nægtet at tage et nej for et nej ifølge en række pigers beretninger.

Det er blevet til en række skandale-historier i landsdækkende medier. Men ifølge restauratørerne er det ’kørt helt ud af proportioner’.

Denne lørdag nat på diskoteket er der intet, der tyder på, at de fire tilstedeværende mellemøstlige mænd gør unge, blonde kvindfolk fortræd.

Se også: Nordjysk diskotek: Asylansøgere filmer vores gæster

Diskoteksejer Thomas Jørgensen er talsmand for restauratørerne i Thisted: - Vi kan ikke nægte folk adgang på grund af deres hudfarve eller etniske baggrund. Men opfører de sig ikke ordentligt, ryger de ud! (Foto: Anita Graversen) 112 - 14. jan. 2016 - kl. 09:12 Jyske asylbyer trætte af nærgående gramsere i nattelivet

Ingen anmeldelser
Politiet i Thisted har ikke modtaget anmeldelser om reelle krænkelser, og ifølge 21-årige Camilla Sjælland Immersen er hele debatten kørt af sporet.

Bag en røgsky i baglokalet ved navn Æ Thy Stow på bodegaen ’Bondestuen’ holder hun og omkring ti Thisted-piger forsinket julefrokost.

De kan godt mærke, at der er kommet flygtninge til byen og på byens diskoteker, men Camilla kender ikke nogen piger, der er blevet gramset på af flygtningene.

– Fordi det er flygtninge, der kommer tæt på, så er det et problem for nogle. Men det kunne jo være hvem som helst. Det er ikke engang til at vide, om det er en indvandrer, der har boet her hele sit liv, eller om det er en flygtning fra centret, der rører ved en, fortæller den 21-årige Thisted-pige.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at de få ødelægger det for de andre.

Anstandsdamer og tæskehold
Efter beretningerne fra de utrygge Thisted-piger kom frem, skabte det stor debat i flygtninge-lejren, der ligger tre en halv kilometer ude ad kystvejen, hvor lokalpolitiet onsdag var ude for at fortælle, at man i Danmark ikke piller ved kvinder uden at få lov.

Fredag blev byens borgere så mødt af mandlige asylsøgere, der med tulipaner og skilte forsøgte at sige undskyld for hændelserne. Men skandalerne har også haft andre konsekvenser.

Restauratørerne er trætte af medieomtalen, som de beskylder for at have drevet kunderne væk. Forældrene tør ikke længere lade deres børn gå i byen, og på de populæreste diskoteker har de unge flygtningemænd fået anstandsdamer i form af medarbejdere fra lejren.

På Facebook har unge Thisted-mænd desuden som et andet tæskehold sendt budskaber rundt, hvor de meddeler, at de vil beskytte deres kvinder.

Se også: Politi til asylsøgere: I er gæster og stop med at gå i flok

Se også: Khader: Asylansøgere skal respektere kvinders nej

Brian og en fuld polak
I rødt neonlys på en tankstation i Thisted blinker temperaturen minus ni grader på årets hidtil koldeste nat. Få mennesker trodser kulden, og gaderne er nærmest øde.

Byens Brian gasser op i sin sølvgrå Peugeot 406 sedan på den øde parkeringsplads bag Superbrugsen, og to politibetjente bakser med en fuld polak, der efter tumult på Café Nytorv i byens centrum bliver sendt hjem.

Tilbage på Dampmøllen er provinsfesten godt i gang. En flok knægte med butterfly og en manglende evne til at kunne gro ansigtshår sidder i hjørnet af rummet med en stor, blå flaske Grey Goose. I modsatte ende danser en ung fyr med en næsten orange kulør i hovedet på et bord, mens han med armene i vejret prøver at skubbe til taget.

Asylsøgerne med anstandsdamerne er nemme at spotte på Dampmøllens dansegulv, hvor alle kender alle. De danser alene, afskåret fra de andre, mens pigerne i de lårkorte kjoler og bare ben holder afstand og forlegent flytter sig, når de udenlandske mænd kommer for tæt på.

Se også: Dette er en kavalergang: Asylansøgere på kursus i nix pille

199 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere