Efter coronaudbrud: Pingviner løber frit rundt

Shedd Aguarium i Illinois har lukket dørene for gæster, og det giver akvariets pingviner mulighed for at opleve livet på den anden side af glasset. Se den henrivende video her

Pingviner får lov at lege turister på lukket akvarium i Chicago. Video/redigering: Shedd Aquarium/Martin Ekelund

Mens mange lande indfører karantæne og et forbud mod at samle sig i større forsamlinger på grund af coronaudbruddet, så får nogle dyr frit løb.

Det gør pingvinerne i det amerikanske akvarium Shedd Aguarium, som ligger i Chicago i staten Illinois.

København Zoo vil lukke for gæster frem til 30. marts, men vil have et minimum af personale i haven for at passe dyr. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Samfund Danske zoologiske haver lukker for besøg under coronaudbrud

Da akvariet for at mindske spredningen af corona blev lukket for besøgende gæster, fik en gruppe pingviner nemlig lov til at udforske det tomme akvarium på egen hånd.

'Uden gæster i bygningen bliver dyrepasserne kreative i, hvordan de giver berigelse til dyr,' fortalte Shedd Aquarium til Chicago Tribune.

En af de pingviner, der fik en smag på livet på den anden side af glasset, er pingvinen Wellington.

Akvariet udsendte på Twitter en video af Wellingtons møde med en flok fisk i Amazonas-udstillingen, og den bedårende video af pingvinen, der vugger med lufferne ude, er siden gået viralt.

Shedd Aquarium forventes at være tomt for andre gæster end pingviner frem til 29. marts. Turistattraktionen er langt fra den eneste, der i Chicago er lukket som følge af coronaudbruddet.

Søndag beordrede guvenør i Illinois J.B. Pritzker at også alle barer og restauranter i staten skulle lukkes.

Samfund Rød panda stukket af fra dansk zoo

Foto: Ashraf Shazly/Ritzau Scanpix Samfund Hjerteskærende billeder: Løver sulter i mareridt-zoo