Efter dansk blodbad: USA følger efter

De vestlige aktiemarkeder ser rødt, efter Kina vil hæve toldsatserne over for USA

Det amerikanske børsmarked tager over på nedturen, hvor det danske marked slap.

Mandag blev den dag i 2019, hvor C25, der er indekset over de 25 mest handlede selskaber, faldt mest på én dag.

Således faldt indekset 2,07 procent. Men det er ikke kun Danmark, der er ramt. Blodbadet spreder sig lige nu over hele den vestlige verden, efter det er kommet frem, at en handelskonflikt mellem USA og Kina truer.

Næsten samtlige af aktierne i indekset har været pressede, siden Kina oplyste, at landet fra og med 1. juni vil hæve toldsatserne overfor USA.

Udmeldingen om de nye satser kommer, få dage efter at USA hævede toldsatsen på kinesiske varer til en værdi af 200 milliarder dollar.

Nyheden har sendt det toneangivende Dow Jones mod bunden med et fald mandag i skrivende stund på 2,21 procent, mens Nasdaq er nede med knap tre procent.

5140 amerikanske produkter ventes at blive ramt af de varslede toldsatser fra Kina til en samlet værdi af 60 milliarder dollar. Det oplyste landets finansministerium mandag.

Handelsurolighederne ser ud til at være gået i hårdknude, påpeger Allan von Mehren, senioranalytiker i Danske Bank, i en skriftlig kommentar.

Han forudser en risiko for, at konflikten mellem de to lande vil gå ind i andet halvår før parterne er i stand til at nå til enighed om en aftale. 

- Man kan frygte, at det går hen og bliver en udmattelseskrig, hvor begge parter kommer til at blive ramt – og dermed hele verdensøkonomien. 

- Usikkerheden er høj lige nu, og det gør det svært at spå om, hvor det hele ender. Men lige nu går det den gale vej, siger senioranalytikeren.

107 kommentarer
Vis kommentarer