Efter drama: Sådan har sump-hesten det nu

Hest og rytter sank ned i et vandhul, men en omfangsrig redningsaktion lykkedes

Dyrlæge Sarah Krasnik tilser Azur efter den voldsomme oplevelse dagen før (Video: Jonas Ryefelt/Kenneth Meyer)

Mandag udspillede et sandt drama sig i Rude skov i Nordsjælland.

I tre timer kæmpede den 19-årige hingst Azur for livet i det iskolde vandhul, mens brandfolkene og en dyrlæge arbejdede alt, hvad de kunne.

Kort før klokken 13 sank hesten ned i vandhullet, der var dækket af nedfaldne blade, så rytteren ikke havde en chance for at opdage hullet udenfor ridestien.

Rytteren blev kastet af og endte i vandet, men slap ellers uskadt. Hesten sank ned i den to meter dybe sump, så den lå med næsten hele kroppen under vandet, mens den lige akkurat havde mulen oven vande.

Aktionen lykkedes - Se hvordan hesten har det i dag i klippet øverst.

Brandfolkene måtte først understøtte hesten med nogle store grene, så den holdt hovedet oven vande. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 27. okt. 2015 - kl. 18:43 Sump-drama i Rude Skov: Hest kæmpede for sit liv i tre timer

Dagen derpå skal hesten igen tilses af selvsamme dyrlæge, som var til stede ved redningsaktionen.

- Det var et dramatisk syn, fortæller Sarah Krasnik fra Hørsholm Hestepraksis om gårsdagens oplevelse.

Ejer fløj hjem fra London
Azurs ejer Maria Larsdóttir var ikke lige om hjørnet, da ulykken skete. Hun studerer til daglig i London og tog derfor det første og bedste fly hjem.

- Jeg fik det først at vide klokken 22 i går, og jeg blev sindssygt bange. Jeg kunne jo ikke gøre noget. Jeg var bange for, hvordan Nicoline (rytteren, der blev smidt af, red.) havde det.

- Jeg har hastet hjem fra London, og jeg har ikke fået meget søvn, for jeg skulle med et meget tidligt fly. Heldigvis var der billige billetter.

Maria var selvsagt overordentlig bekymret for den aldrende hests helbred. Den fylder 20 år til januar, men har aldrig døjet med skader.

 

Spar tid når ulykken er ude
Brandfolkene, som stod for redningsaktionen, kørte rundt i 20-30 minutter, før det lykkedes at finde stedet inde i skoven. Mandag opfordrede vagthavende indsatsleder Leif B. Johansen folk til at få Danmarks officielle 112 app på smartphonen. Den kunne have sparet brandvæsenet kostbar tid, fordi Alarmcentralen straks kan se anmelderens position præcist på gps, når man ringer 1-1-2.

Se redningen her (Video: Kenneth Meyer)

21 kommentarer
Vis kommentarer