Efter eksplosion: 1600 patienter uden lægeklinik

1600 patienter står uden praktiserende læge, efter at læge Frank Johannesen har måttet lukke sin klinik som følge af mislykket automatkup, som raserede hel bygning

Er du en af de berørte patienter? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst).

Det er ikke alene Danske Bank-kunder, som må spejde længere efter at komme til kontantautomaten i Fensmark ved Næstved efter det mislykkede automatkup natten til torsdag, der raserede en hel bygning på Næstvedvej.

Den gigantiske gaseksplosion rykkede hele gavlen flere centimeter og sprængte tegl og bygningsdele mange meter op i luften og væk.

Også klienterne hos fodterapeut Kirsten Mark Bundgård og 1600 patienter knyttet til læge Frank Johannesens klinik i samme bygning må finde alternative behandlingsmuligheder.

For bygningen, der ejes af SuperBrugsen i Fensmark, og som lejes ud til lægen og fodterapeuten, er ødelagt og muligvis totalskadet.

Det oplyser efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, til Ekstra Bladet.

- Det skal en taksator vurdere senere i dag, siger Søren Ravn-Nielsen.

Bankbygningen er meget skadet efter den voldsomme eksplosion. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 8. okt. 2015 - kl. 05:16 Bank smadret efter hæveautomat-eksplosion

Ingen forsikring mod eksplosioner
Kirsten Mark Bundgård frygter at miste både klienter og omsætning som følge af eksplosionen. Hun er forsikret mod patientskader, men har ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det skulle være nødvendigt at forsikre sig mod andet.

- Det er jo ikke sådan, at man tænker på at forsikre sig mod gas- og eksplosionsfare, siger Kirsten Mark Bundgård til Ekstra Bladet.

Hun driver klinik på stedet sammen med en kollega.

De to havde planlagt efterårsferie i den kommende uge.

- Det er måske lidt held i uheld, fordi det så ikke berører klienter, der må have aflyst aftaler. Men i går og i dag har vi måttet aflyse, siger Kirsten Mark Bundgård.

- Det er klart, at jeg frygter, at klienterne nu vælger andre fodterapeuter, og det kan på sigt gøre, at jeg mister kunder. Det vigtigste lige nu for mig er, at jeg hurtigst muligt enten får mulighed for at komme tilbage til min klinik på Næstvedvej, eller at jeg får et lokale et andet sted i Fensmark.

Kirsten Mark Bundgård har endnu ikke haft lejlighed til at komme ind og besigtige skaderne i sin egen klinik, fordi bygningen er spærret af grundet sammenstyrtningsfare.

- Men jeg har fået at vide, at en del er væltet, siger hun.

Det er i hjørnet af denne bygning, at der er et lille lokale med en pengeboks. I den øvrige del af den skadede bygning holder en læge og en fodterapeut til. (Foto: Googlemaps)
Det er i hjørnet af denne bygning, at der er et lille lokale med en pengeboks. I den øvrige del af den skadede bygning holder en læge og en fodterapeut til. (Foto: Googlemaps)
 

1600 patienter står uden lægeklinik
Hos Region Sjælland afventer man situationen, inden det bliver vurderet, hvad der skal gøres af hensyn til de 1600 patienter, der er knyttet til læge Frank Johannesens klinik. Indtil videre har lægen selv på sin hjemmeside fortalt patienterne, at han holder lukket på ubestemt tid. Patienterne henvises i stedet til behandling hos en nabolæge i Næstved.

I tilfælde af at Frank Johannesen ikke selv kan håndtere udfordringen på sigt, vil Region Sjælland træde til.

- Vi kan konstatere, at der bliver taget hånd om patienterne, som på lægeklinikkens telefonsvarer bliver henvist til tre læger i området, siger praksisdirektør Christina Lundgren, Region Sjælland, til Ekstra Bladet.

Det var klokken 2.02 natten til torsdag, at kvarteret omkring Næstvedvej 5 genlød af et gigantisk brag. Forinden havde ukendte gerningsmænd fyldt lokalet med bankboksen med gas. Og det var gjort næsten for perfekt, siger Søren Ravn-Nielsen.

- Det var den rette blanding af gas og luft, som gjorde, at eksplosionen blev så kraftig, så ejendommen nu er ødelagt, erklærer Søren Ravn-Nielsen.

Han kalder også eksplosionen for 'ukontrolleret'. Det lykkedes ikke tyvene at få så meget som en pengeseddel med fra bankboksen.

- Men det er sket tidligere for nogle år siden, at tyve har haft held til at komme til penge ved at bruge gas. Så det kan være det, der har inspireret, siger Søren Ravn-Nielsen.

Muligvis sammenhæng med andet kupforsøg
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mener i øvrigt, at der kan være en sammenhæng mellem det mislykkede pengeskabs-kup i Fensmark og så et næsten identisk og lige så mislykket kup i Ølstykke præcis 24 timer tidligere.

I Ølstykke blev der også brugt gas, og da var det en af Nordeas automater, som tyve forsøgte at komme til. Her har vidner lagt mærke til nogle skikkelser, der kørte væk i en sort Audi.

- Der er også vidner, der har set en bil, der kan ligne en Audi i Fensmark omkring gerningstidspunktet. Men det er endnu for tidligt at lægge sig fast på, at der er en sammenhæng, siger Søren Ravn-Nielsen, som opfordrer lokalbefolkningen til at hjælpe politiet med alle de observationer, som de måtte have gjort sig, hvis de var vågne i tiden op til og efter klokken 2.02 natten til torsdag.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar fra Frank Johannesen.

12 kommentarer
Vis kommentarer