Annonce:
Annonce:

Efter flere fogedforbud: Avis bringer hele PET-bogen

Politiken bringer søndag Jacob Scharfs PET-bog i sin fulde længde, oplyser chefredaktør Christian Jensen

Pressefoto
Pressefoto
Annonce:
Følg Samfund

Fredag fik forlaget bag Jacob Scharfs bog 'Syv år for PET - Jakob Scharfs tid' forbud mod at trykke flere eksemplarer af den omstridte bog, da PET i ved et hemmeligholdt retsmøde fik nedlagt fogedforbud mod bogen.

Natten til lørdag lykkedes det så PET at få nedlagt et lignende forbud mod Ekstra Bladet, 24syv samt de boghandlere, der allerede havde modtaget 5.000 eksemplarer af bogen, om ikke at videre give informationer fra bogen.

PET overvejer sigtelse mod Scharf

Nu taler Scharf om PET-bog: Bygger på åbne kriminalsager

På trods af de mange forbud mod bogen, vælger Politiken i sin søndags udgave at bringe bogen i sin helhed og allerede nu kan du læse bogens enkelte kapitler på Politikens hjemmeside.

Om beslutningen skriver ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen:

Annonce:

- Politiken tager i dag et usædvanligt skridt. Vi bringer som særsektion bogen ’Syv år med PET – Jakob Scharfs tid’, som Københavns Byret fredag nedlagde fogedforbud mod udgivelsen af, skriver Christian Jensen på politiken.dk.

Censur

Tidligere agent afslører: Jakob Scharf stoppede bog om PET

- Normalt har denne avis tillid til retsvæsenets afgørelser, men i denne sag mener vi, at der er begået en fejl med vidtrækkende konsekvenser. I to dimensioner:

- For det første griber fogedforbuddet direkte ind i de basale frihedsrettigheder, som vores åbne samfund og en fri presse hviler på.

- For det andet fratages offentligheden muligheden for at føre en relevant samfundsdebat på baggrund af en bog, der lødigt og nøgternt føjer nye perspektiver til det stykke nyere danmarkshistorie, hvor terrorismen blev en del af vores fælles virkelighed.

Annonce:

"Syv år for Pet - Jakob Scharfs tid", som er den fulde titel, er skrevet af Politiken-journalist Morten Skjoldager for forlaget People’s Press. Bogen er delvist baseret på interview med forhenværende chef for Politiets Efterretningstjeneste igennem syv år Jakob Scharf.

Politiken har før bragt uddrag af bøger, som er blevet forsøgt stoppet.

Mest berømt er nok 'Kommissærens Dagbog' fra 1995 om Ritt Bjerregaards oplevelser som EU-kommissær.

Den sag endte med et forlig, hvor Politiken betalte en million kroner til Ritt Bjerregaard, og nu afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden blev idømt 20 dages betinget hæfte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: