Efter flere konkurser: Arena fortsætter selskabs-cirkus

Cirkus Arena er på vej til at lukke sit fjerde selskab inden for få år. De tre tidligere gik konkurs

Det er ikke kun under teltdugen, at Cirkus Arena er kreativ. Selskabet bag gør også adskillige krumspring for at sikre økonomien. Således kan Ekstra Bladet nu afsløre, at ejerne gør klar til at lukke Europæisk Cirkus Produktion ApS, der er driftsselskabet bag det traditionsrige cirkus.

Inden for de seneste fem år har cirkusset ladet tre driftsselskaber gå konkurs, og med Europæisk Cirkus Produktions blødende bundlinje kan den fjerde snart være virkelighed.

Cirkus Arena er også i store økonomiske problemer og har været det i mange år efterhånden. (Foto: Polhus) Erhverv Stuhr, stuhr problemer: Cirkusser i kamp for livet

Selskabets tal er nemlig lige så røde som cirkusmanegen. Det seneste regnskab fortæller om et minus på 3,4 millioner kroner, ligesom det også er et beløb i den størrelse, som kassen mangler for at gå i nul. Derfor er cirkusfamilien nu begyndt at køre alle aktiviteterne over i selskabet APV Slagelse, som nu er driftsselskab.

De seneste mange år har publikum ikke set skyggen af Diana Benneweis i manegen. 
Foto: Ole Steen Kendte Efter 128 år: Benneweis tæt på knock-out

Det bekræfter cirkusdirektør Benny Berdino-Olsen:

- Det er sådan set i forbindelse med et generationsskifte, at vi flytter det over i et nyt selskab. Det er et driftsselskab, og det er min søn, som driver Cirkus Arena denne sæson, siger cirkusdirektøren.

APV Slagelse ejes af cirkusdirektørens søn, Jackie, men Benny Berdino-Olsen har fortsat bestemmende indflydelse i Berdino Holding, som ejer alle aktiviteterne i cirkusset blandt andet 70 heste og tre elefanter.

- Køber I stadig ind gennem Europæisk Cirkus Produktion?

Rasmus Bjerg (tv.), der har været med i Cirkus Summarum og Søren Østergaard (th.) oplever stor popularitet med hver deres målgruppe. (Foto: Polfoto) Erhverv Cirkusser i pengenød: Men her går det godt  

- Nej, det gør vi ikke. Vi har ikke nogen aktiviteter der.

- Jeg har fået ridderkorset af hendes majestæt, fordi jeg har en ren straffeattest; jeg har aldrig gjort noget, som var ulovligt. Men der er nogle regler i Danmark, og dem har man lov til at leve efter.

- Berdino Holding ...

- Holding ejer alt.

- Men der har også været røde tal. Er det meningen, at det skal lukkes ned?

- Nej, nej, nej. Det er jo der, at vi har vores værdier. Jeg tror også, at det kommer ud med et lille overskud. Men vi har haft det svært. Jeg havde en aktiekapital på ti millioner kroner et år. Den er forsvundet.

Diana Benneweis overdrog ledelsen i cirkuset til sine to adoptivbørn i 2015 (Foto: Ole Steen) Samfund Cirkus Benneweis trækker teltpløkken og dropper 2016

- Men holding-selskabet er også i minus. Har I noget ved siden af, som gør, at I kan køre videre?

- Cirkus Arena vil altid bestå.

- Så selv om regnskaber lyser rødt, er det hele ikke et stort minus?

- Nej, det er ikke sådan, at vi ikke kan eksistere.

- Så I beholder værdierne i Holding?

- Hvad tror du?

- Jeg spørger ...

Køen for at købe en billet til Cirkus Benneweis er blevet kortere de seneste år. (Foto: Morten Bjørn Jensen) Event & Kultur Benneweis i hård konkurrence: - Omsætningen er faldet 20 procent om året

- Selvfølgelig. Da jeg engang blev rådgivet af nogle kloge mennesker, sagde de: Du skal have et holdingselskab og et driftsselskab. Det ville jo være helt vanvittigt, hvis I satte det hele over styr på en sommer. Det er derfor, der er den konstruktion.

- Er det forventningen, at Europæisk Cirkus Produktion går konkurs?

- Det er der ikke taget stilling til endnu.

- Der skal lægges nogle penge, hvis hullet skal lukkes. Er I villige til det?

- Jeg har ikke talt kassen op for at se, om det er muligt. Det ville i givet fald være egne opsparede penge.

- Hvis Europæisk Cirkus Produktion går konkurs, vil jeres samarbejdspartnere så tabe på det?

- Nej. Når jeg har lukket selskaber, har jeg fortsat med de samme samarbejdspartnere, og det er, fordi jeg i bund og grund er et pænt menneske. Jeg ville helst kunne betale enhver sit, men når omstændighederne og betingelserne er, som de er ...

- Hvem er det så, der kommer til at tabe på det?

- Foreløbig er det ikke lukket. Vi har tænkepause. Men det er kun et driftsselskab, så det har ikke indflydelse på Cirkus Arenas ve og vel.

26 kommentarer
Vis kommentarer