Efter flere vanvittige ulykker: Nu laves farligt kryds om

Flere farlige situationer i krydset ved DOKK1 på havnen i Aarhus får Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik og Miljø til at kræve at krydset laves om

Et farligt kryds ved Aarhus' DOKK1 laves nu om. Foto: Johannes Skov Andersen
Et farligt kryds ved Aarhus' DOKK1 laves nu om. Foto: Johannes Skov Andersen

Flere farlige situationer i krydset ved DOKK1 på havnen i Aarhus får Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik og Miljø til at kræve at krydset laves om.

- Det kryds skal laves om. Det fungerer simpelthen ikke, siger Bünyamin Simsek (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

For kun en uge siden kørte to biler ind på Letbane-skinnerne i nærheden af krydset. Hverken personer eller biler kom til skade, men tidligere er en bil blevet skadet, da den blev ramt af Letbanen ved samme kryds.

De farlige situationer og bilisternes forvirring har gjort, at Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik- og Miljø nu vil have krydset lavet om.

Han fortæller, at han har bedt sin forvaltning om at komme med to til tre forslag, til hvordan problemerne i krydset kan løses, og derefter skal det godkendes af politiet og byrådet.

- Det skal laves om, så det fungerer i forhold til trafikafviklingen og det flow, der naturligt er i krydset. Hvis jeg skulle bestemme, skulle der gerne være et almindeligt t-kryds, men det skal godkendes af politiet og byrådet, siger Bünyamin Simsek (V).

Aarhus Letbane er nogle af dem, der har kontaktet kommunen på grund af utryghed i forhold til trafikken i området.

Det fortalte deres kommunikationschef til TV2 ØSTJYLLAND i december:

- Det sted er et vanskeligt sted. Det har mange udfordringer uanset hvilken form for trafikant, du er. Af samme grund har vi talt med kommunen om det her og opfordret dem til at finde en løsning på trafikafviklingen på det her sted, og jeg er sikker på, at det er de godt i gang med, sagde Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND.

Allerede før Aarhus Letbane åbnede op for passagerer og kørte testkørsler, var der konstateret 22 såkaldte nærved-hændelser – altså hændelser, hvor letbane og biler har været tæt på at påkøre hinanden, fordi bilister kører ulovligt igennem krydset ved Mindet for at komme fra Sydhavnsgade til Europaplads.

54 kommentarer
Vis kommentarer