Annonce:
Annonce:

Efter fund af formodet corona-variant: Alle passagerer fra to fly skal i isolation

Alle passagerer fra to flyafgange fra Amsterdam bør gå i isolation

Annonce:
Følg Samfund

To fly med mistænkte smittetilfælde af 'Omikron'-varianten er landet i Danmark i den seneste uge, og alle passagerer fra de afgange opfordres kraftigt til at gå i isolation.

- Vi har nu de første mistænkte tilfælde af den nye virusvariant Omikron i Danmark, og derfor anbefaler vi ud fra et forsigtighedsprincip test for alle i forbindelse med indrejse fra et ophold i Sydafrika eller de seks nabolande, siger Birgitte Drewes, vicedirektør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det første af de to omtalte afgange ankom 23. november 2021 med flynummer KL1129 i Kastrup fra Amsterdam, mens Billund tog imod endnu en afgang fra Amsterdam 24. november med flynummer KL1345.

De opfordres til at lade sig teste første gang søndag og igen tirsdag den 30. november. Isolationen bør først brydes efter modtagelse af en negativ test på dag 6 efter indrejse

Annonce:

Intensiveret smitteopsporing
Ved påviste smittetilfælde på dansk jord i forbindelse med indrejse fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia Styrelsen for Patientsikkerhed foretage smitteopsporing i 2. og 3. led.

De anbefaler yderligere, at alle nære kontakter til smittede med 'Omikron' går i isolation - uanset vaccinationsstatus. Det samme gælder for nære kontakters nære kontakter.

Denne intensiverede indsats skyldes et ønske om at bremse variantens udbredelse og vil være gældende, indtil der er mere viden om den nye variant.

- Det er positivt, at vores stærke testsystem har fundet de sandsynlige tilfælde så hurtigt efter, vi blev opmærksomme på den nye variant Omikron.

- Strategien er at forsinke ankomsten af denne nye variant til Danmark, indtil vi bliver klogere på dens smitsomhed, alvorlighed og evne til at undvige vaccineantistoffer, udtaler direktør Henrik Ullum i en pressemeddelelse.

Fredag meldte WHO ud, at de nu klassificerer den nye variant som en variant 'af bekymring'. SSI understreger også, at de følger udviklingen i udbredelse af Omikron løbende både nationalt og internationalt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: