Efter fund af formodet corona-variant: Alle passagerer fra to fly skal i isolation

Alle passagerer fra to flyafgange fra Amsterdam bør gå i isolation

Følg Samfund

To fly med mistænkte smittetilfælde af 'Omikron'-varianten er landet i Danmark i den seneste uge, og alle passagerer fra de afgange opfordres kraftigt til at gå i isolation.

- Vi har nu de første mistænkte tilfælde af den nye virusvariant Omikron i Danmark, og derfor anbefaler vi ud fra et forsigtighedsprincip test for alle i forbindelse med indrejse fra et ophold i Sydafrika eller de seks nabolande, siger Birgitte Drewes, vicedirektør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det første af de to omtalte afgange ankom 23. november 2021 med flynummer KL1129 i Kastrup fra Amsterdam, mens Billund tog imod endnu en afgang fra Amsterdam 24. november med flynummer KL1345.

De opfordres til at lade sig teste første gang søndag og igen tirsdag den 30. november. Isolationen bør først brydes efter modtagelse af en negativ test på dag 6 efter indrejse

Intensiveret smitteopsporing
Ved påviste smittetilfælde på dansk jord i forbindelse med indrejse fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia Styrelsen for Patientsikkerhed foretage smitteopsporing i 2. og 3. led.

De anbefaler yderligere, at alle nære kontakter til smittede med 'Omikron' går i isolation - uanset vaccinationsstatus. Det samme gælder for nære kontakters nære kontakter.

Denne intensiverede indsats skyldes et ønske om at bremse variantens udbredelse og vil være gældende, indtil der er mere viden om den nye variant.

- Det er positivt, at vores stærke testsystem har fundet de sandsynlige tilfælde så hurtigt efter, vi blev opmærksomme på den nye variant Omikron.

- Strategien er at forsinke ankomsten af denne nye variant til Danmark, indtil vi bliver klogere på dens smitsomhed, alvorlighed og evne til at undvige vaccineantistoffer, udtaler direktør Henrik Ullum i en pressemeddelelse.

Fredag meldte WHO ud, at de nu klassificerer den nye variant som en variant 'af bekymring'. SSI understreger også, at de følger udviklingen i udbredelse af Omikron løbende både nationalt og internationalt.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.