Efter fund af tysk krigsbombe: Tusinder evakueres

I forbindelse med udgravninger på en byggeplads fandt man en 100 kilo tung bombe - 3000 blev evakueret

Omkring 3000 indbyggere i det centrale Berlin måtte natten til lørdag lade sig evakuere, da myndighederne skulle uskadeliggøre en ueksploderet bombe fra Anden Verdenskrig.

Bomben, der havde en vægt på over 100 kilo, blev fundet i forbindelse med udgravninger på en byggeplads ved storcenteret Alexa, der ligger nær den velbesøgte Alexanderplatz i Berlin-bydelen Mitte.

Det meddeler politiet i den tyske hovedstad til det tyske nyhedsbureau dpa.

Den gamle bombe er fundet mere end 70 år efter, at allierede styrker bombede Berlin.

Politiet afspærrede området omkring bomben i en radius af 300 meter. Foruden boliger medførte det blandt andet rømning af et plejehjem og flere butikker.

Undergrundsbanen i området blev også lukket i flere timer.

Det hænder med jævne mellemrum, at der i Tyskland findes ueksploderede bomber fra verdenskrigen, der i Europa sluttede i maj 1945 med Nazitysklands kapitulation.

I april sidste år måtte tusindvis af mennesker evakueres fra et område omkring Berlins hovedbanegård, da man fandt en bombe på 500 kilo.

Og i storbyen Köln måtte hele 10.000 indbyggere rømme deres hjem i november, da en stor bombe blev fundet i den sydøstlige del af byen.

I 2017 foretog man den hidtil største evakuering, da der blev fundet en bombe på 1,8 ton i Frankfurt. Her blev omkring 60.000 indbyggere evakueret.

Det skønnes, at der alene i Berlin er omkring 3000 ueksploderede bomber tilbage.

137 kommentarer
Vis kommentarer