Efter giftangreb på agent: Nu svarer Putin på anklagerne

Den russiske præsident Vladimir Putin udtalte sig for første gang i går om nervegiftsagen, der har rystet Europa.

Efter giftangreb på agent: Nu svarer Putin på anklagerne

Vladimir Putin blev søndag genvalgt som russisk præsident, og i den forbindelse blev han spurgt ind til de verserende anklager fra Storbritannien om, at Rusland skulle stå bag den nervegift, der tidligere på måneden sendte den tidligere dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter i livsfare og på hospitalet.

Valgfusk-videoer florerer på nettet: Se de vildeste her

- Hvis det her rent faktisk var militært udviklet gift, så var personerne selvfølgelig døde på stedet. Det er folk nødt til at forstå, sagde den genvalgte præsident.

- Det er komplet nonsens, det rene vanvid, at nogen i Rusland skulle gøre dette på valgaftenen og med et VM fortstående.

Se den fulde reaktion i videoen herover.

Den britiske udenrigsminister Boris Johnson udtalte i sidste uge, at pilen peger på Rusland.

Kendt Putin-kritiker fundet død i London: Efterforskes som drab

- Vi tror, at det er overvejende sandsynligt, at det var hans beslutning at bruge nervegift i Storbritanniens gader, i Europas gader, for første gang siden Anden Verdenskrig, sagde Boris Johnson efter at Storbrittanien smed 23 russiske diplomater på porten.

Sergej Skripal var angiveligt dobbeltagent for briterne fra 90'erne, indtil han i 2004 blev arresteret i Moskva for landsforræderi og f ørst blev løsladt i 2010, da briterne og russerne byttede fanger.