Efter giga-bøde: Kendt slagter fik 1000 kroner i drikkepenge

Jens Slagter, der er dømt til at betale 190.000 kroner for at have overtrådt udlændingeloven, får massiv støtte, inden han skal i landsretten og forsvare sig

Følg Samfund

 

Den kendte slagter ved Kultorvet i København, Jens Petersen (i daglig tale Jens Slagter), har om nogen lidt at tænke over for tiden.

Kunderne står i kø for at handle julemaden ind hos ham, og samtidig har han en kæmpe bøde på 190.000 kroner hængende over hovedet, som Københavns Byret idømte ham i sommer for at have overtrådt udlændingeloven.

Slagter efter dom: Nu skal jeg have en stor fadøl

Med sig har han nu interesseorganisationen Dansk Erhverv i ryggen, som har taget sagen op for slagteren og flere andre virksomheder, der har fået lignende domme mod sig.

- Vi skal i landsretten den 18. februar, og der går vi selvfølgelig efter en total frifindelse, siger Jens Slagter til Ekstra Bladet.

Han forsikrer, at julemaden ikke er steget i pris for at opveje lidt af den store bøde.

- Vi har skide travlt med ænder og flæskesteg for tiden, men jeg har ikke sat priserne i vejret, fordi jeg tror, jeg får en bøde, siger han med et glimt i øjet og fortsætter:

- Jeg har ikke gjort noget forkert.

Gigantbøde til slagter forarger: - Det er helt i hegnet

Efter han fik dommen i slutningen af juli, har det væltet ind med støtte fra folk, fortæller han.

- Jeg har fået en fantastisk opbakning. Senest var der en mand, som skulle have tre stykker smørrebrød. Han lagde 1000 kroner på disken og sagde 'det er til bøden', og så smuttede han bare, før jeg kunne nå at sige noget, siger han.

Trods den venlige tanke, er det ikke penge, som han har tænkt sig at beholde.

- Han skal selvfølgelig have sine penge tilbage. Vi skal ikke have nogen indsamling, og jeg har senere fundet ud af, hvem han er, så dem får han tilbage.

 

Slagter kæmper mod gigantbøde: 'Det er en menneskelig fejl'

Jens Slagter har fået kæmpebøden, fordi han i 2010 havde en udenlandsk studerende ansat, der ikke måtte arbejde mere end 67,5 timer om måneden. Det skyldes, at den studerende kun havde en studietilladelse i Danmark, men det vidste Jens Slagter ikke.

Ifølge loven straffes man med 10.000 kroner pr. påbegyndt måned, hvor man har overtrådt udlændingeloven. I dette tilfælde er der tale om 19 måneder og derfor 190.000 kroner.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+