Efter grå uge: Snart får vi 20 grader igen

Det bliver lunere, men med risiko for skyer og regn - i weekenden op til 20 grader

Fra højsommer og fuld sol til koldt, vådt og gråt.

Det danske forårsvejr har vist sig fra sin bedste og værste side den seneste uge, og ifølge Frank Nielsen fra DMI byder den kommende uge på en mellemting mellem de to yderligheder.

- Vejret har været på et lavpunkt i går og i dag, og i morgen bliver også kølig, dog med nogenlunde tørt vejr. Gradvist i løbet af ugen begynder det at blive lidt lunere, men det er ikke med stabilt vejr. Temperaturmæssigt når vi op omkring de 15-16 grader onsdag og torsdag, siger han.

Sol, skyer og regn
Der ligger ikke noget højtryk over Danmark, og derfor bliver vejret ikke så godt som i sidste uge, da temperaturen rundede de 25 grader. Til gengæld ligger der et højtryk over Syd- og Centraleuropa, som en gang imellem sender noget varmere luft til Danmark.

Og det kommer vi til at kunne mærke i weekenden.

- I weekenden er der en chance for, at vi kan komme op og snuse til de 20 grader. Udfordringen er, at det ikke bliver stabilt solskin, men kommer til at veksle imellem sol, skyer og regn, siger Frank Nielsen og tilføjer:

- Vejret er meget ustadigt, og der kan komme mange vejrskift. Fordi solen er der den ene dag, kan man ikke regne med, at den også er der den næste. Man skal tage den, når den er der.

Der bliver heldigvis plads til strandture i det danske sommervejr. Regnfrakken skal dog også til tider findes frem for skabet. (Foto: Linda Johansen) Samfund Spritny prognose: Sådan bliver vejret HELE sommeren

Det varme sommervejr kommer først igen, når et nyt højtryk lægger sig over Danmark. Og den udsigt er desværre ikke lige om hjørnet.

- Der er ikke noget helt tydeligt at se, men er man lidt optimistisk, tyder det på en endnu større bedring i næste uge igen, hvor vi får nogle flere varme pust og sydlige himmelstrøg. Men det bliver ikke lige så godt som i sidste weekend.

23 kommentarer
Vis kommentarer