Efter grov sexvideo: - Vi har nået grænsen

Den yderst krænkende sexvideo af den 16-årige Sofie, som er sendt videre til tusindvis af sjællandske gymnasie-elever, er et helt anderledes og groft tilfælde, mener Kuno Sørensen fra Red Barnet. Hør ham fortælle om overgrebets karakter her

Hør mere her
Følg Samfund

Har du været udsat for noget lignende? Er der sket lignende hændelser på dit gymnasium? Tip os på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Hævnporno og delinger af krænkende billede - og videomateriale er desværre ikke et nyt fænomen blandt danske unge. Men tilfældet med den 16-årige Sofie kan muligvis ændre den skræmmende udvikling.

Det er i hvert fald håbet hos psykolog ved Red Barnet, Kuno Sørensen.

- Vi kan håbe, at historier som denne kan lære de unge, at den slags delinger ikke er sjove drengestreger eller harmløse drillerier, men decideret strafbart, fortæller han.

Hør Kuno Sørensen fortælle om det særligt grove tilfælde i klippet øverst i artiklen

Filmede overgreb
Sofies historie begynder i marts 2015, hvor hun går i seng med en ven. Efter samlejet blev Sofie ifølge sin egen forklaring overrasket af fire af drengens venner, som pludselig dukkede op. Hvad der skete derefter, ønsker hun ikke beskrevet i detaljer. Selv mener hun, at hun blev udsat for et overgreb. Det fortæller hun til Information torsdag.

Sofies mareridt: Sexvideo blev delt af tusinder

En video af overgrebet florerede efterfølgende blandt flere på Sofies årgang, og siden er materialet blevet spredt til flere nordsjællandske gymnasier.

Grænsen er nået
Kuno Sørensen understreger desuden, at sexvideoen indikerer, at de unge har nået en grænse for, hvad man kan tillade sig, når de nye digitale værktøjer skal udforskes.

- Ligesom med alt andet der er nyt, skal der eksperimenteres, før vi finder ud af, hvor grænsen går, siger Kuno Sørensen til Ekstra Bladet.

Han håber, at dette ekstreme tilfælde af krænkende videomateriale blandt unge under 18 år, er et enestående tilfælde, og ikke et tegn på en tendens.

Christinas selfies misbruges på nettet: 'Det er virkeligt klamt'

Tal med de unge
Rådet for digital sikkerhed giver klare råd til de unges færden på internettet, især når det gælder delinger af privat materiale.

De gode råd involverer stærke opfordringer til forældrene også. Blandt andet er det vigtigt at tale med sine børn og unge om adfærd online. Samt opfordre til ikke at videredele krænkende materiale i tilfælde af, at man er i besiddelse af samme.

Tidligere har Ekstra Bladet undersøgt en russisk hjemmeside, hvor flere danske brugere byttede intime billeder af intetanende teenagepiger. Christina var en af dem.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+