Efter hærværk: Min vens grav er ødelagt

Nicki Madsen er oprørt, efter 50 gravsten fredag blev raseret på den muslimske begravelsesplads i Brøndby af ukendte gerningsmænd

Se Nicki Madsen vise sin vens ødelagte grav frem i klippet herover artiklen

Den muslimske gravplads i Brøndby vest for København blev sent i går aftes udsat for hærværk. 50 grave er blevet raseret, og lige så mange gravsten er blevet smidt rundt på pladsen og brækket over.

- Det er ikke drengestreger. De er psykopater, mener Nicki Madsen, som Ekstra Bladet talte med på gravpladsen.

Nickis ven er for nyligt blevet begravet på den islamiske begravelsesplads i Brøndby. Da Nicki hørte om hærværket i medierne, tog han straks ud på gravstedet, for at se, hvad der var sket:

- Billedet er blevet ødelagt, og blomsterne er revet væk. Vi forsøger nu at gøre det hele pænt igen, fortæller han, mens familien forsøger at tape billedet af den afdøde sammen.

Samfund Politikere rystet over hærværk på muslimsk gravplads

Politiet om hærværket
En mand ude på begravelsespladsen anmelder hærværket kl. 23.36, hvorefter politiet kører ud og afsøger området uden at finde spor, der peger i retning af gerningsmænd.

Politiet mener ikke, at hærværket har været bevidst mod det muslimske miljø. Det fortæller Kim Madsen, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi:

- Vi betragter det ikke som noget, der er rettet mod det muslimske miljø, det er der intet, der indikerer på nogen måde. Det ligner drengestreger, hvor der er nogen, der er gået igennem derude og bare har væltet dem, fortæller Kim Madsen.

De muslimske gravsten er tynde stenplader med afdødes navn, fødselsdato og dødsdato, og de har derfor været nemme for gerningsmændene at vælte og knække.

50 gravpladser, gravsten og en masse blomsterkrukker på den muslimske begravelsesplads i Brøndby blev sent i går aftes raseret af hærværksmænd. Foto: Mathias Øgendal Krimi Hærværk på muslimsk begravelsesplads: 50 gravsten væltet

Det er ikke alle, der er enige med polities vurdering af hærværket. Denne plakat var lørdag blevet hængt op ved begravelsespladsen.
Det er ikke alle, der er enige med polities vurdering af hærværket. Denne plakat var lørdag blevet hængt op ved begravelsespladsen.

Flere pårørende var dukket op på gravstedet for at hjælpe med at rydde op. Nogle delte blomster ud, mens andre hjalp familierne med at få gravstenene på plads.

Opdatering: Politiet har meldt ud, at de endnu ikke vil udelukke, at hærværket var politisk motiveret. Efterforskningen er fortsat igang.

Se Nicki Madsen vise sin vens ødelagte grav frem i klippet herover artiklen