Efter hamburgerryg-sagen: Støjberg i ny smutter

Integrationsminister Inger Støjberg (V) måtte i sidste uge beklage en anekdote om hamburgerryg-forbud i en børnehave. Nu er ministeren tilsyneladende igen på dybt vand.

(Foto: Philip Davali)
(Foto: Philip Davali)

I sidste uge måtte integrationsminister Inger Støjberg (V) trække i land, efter hun ved Venstres nytårskur i Frederikshavn 8. januar i år hævdede, at en daginstitution i Aalborg havde forbudt svinekød.

Kommunen afviste dog, at det var tilfældet, og ministeren erkendte derfor, at hun ikke skulle have fortalt historien.

Nu viser det sig imidlertid, at ministeren tilsyneladende var på dybt vand flere gange under arrangementet i Frederikshavn. Ved samme lejlighed omtalte ministeren nemlig de annoncer, som den danske regering har indrykket i aviser i Libanon for at gøre opmærksom på de danske stramninger på asylområdet.

Under arrangementet fortalte Inger Støjberg, hvordan landene omkring os nu også indrykker lignende annoncer, og at selv Sverige nu er ved at indrykke annoncer:

"Jeg må bare sige, at alle andre lande omkring os, de strammer op, og alle andre lande omkring os, de er altså også begyndt med at annoncere. Tyskerne annoncerer, svenskerne er faktisk i gang med at annoncere, nordmændene har gjort det efter os, belgierne gør det, østrigerne gør det, alle gør det. Det er selvfølgelig fordi, vi er pressede allesammen, og det bliver vi jo nødt til at forholde os til," fortalte ministeren ifølge en lydoptagelse fra arrangementet i Frederikshavn.

 

Topembedsmand afviser

At Sverige skulle være i gang med at annoncere, undrede dog aktivist og dokumentarisk Frank Piasecki Poulsen. På sin videoblog på Facebook har han undersøgt sagen. De danske annoncer har nemlig mødt hård kritik fra netop Sverige, hvor migrationsminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterne i september beskyldte Danmark for ikke at tage ansvar for flygtningekrisen.

Avisen.dk har været i kontakt med det svenske justitsministeriums enhed for asyl- og migrationspolitik.

Her afviser enhedschefen, topembedsmand Mattias Wahlstedt, ethvert kendskab til, at der skulle være svenske annoncer på vej.

Han afviser også at have kendskab til svenske planer om at indrykke annoncer om vilkårene for migranter og flygtninge i Sverige.

"Ja, det er korrekt," skriver Mattias Wahlstedt i en mail til Avisen.dk, da vi spørger ham, om han kan bekræfte, at de svenske myndigheder ikke har indrykket annoncer i udenlandske aviser - og at de svenske myndigheder ikke påtænker at gøre det. Se mailen her.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Inger Støjberg. Ifølge ministerens særlige rådgiver er det dog ikke muligt, da ministeren er optaget hele dagen.

Se hele dokumentationen og læs mere på avisen.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen