Efter hestemishandling: Sponsor dropper dansk toprytter

Efter massiv kritik på de sociale medier og en belastende dyrlægerapport, dropper sponsor nu dansk toprytter

(Foto: PRIVATFOTO/EPONA.tv)
(Foto: PRIVATFOTO/EPONA.tv)

Den danske toprytter og firedobbelte vinder af DM i dressur, Andreas Helgstrand, er kommet i alvorlige problemer, efter afsløringer af at han har mishandlet sin hest Akeem Foldager.

Sagen begyndte at rulle, da online-hestemagasinet EPONA.tv bragte billeder fra et privat stævne, hvor Helgstrands hest viste tegn på misrøgt ved blandt andet at have en blå tunge og mærker på siden, der angiveligt kommer fra rytterens sporer.

Efterfølgende har en dyrlægerapport konkluderet, at hesten har lidt unødigt, men at den generelt har det godt.

Se også: Toprytter erkender fejlagtig træning

Se også: Dansk toprytter beskyldt for dyremishandling
 

Det har nu fået Helgstrands sponsor Equsana til at reagere; de har med øjeblikkelig virkning opsagt deres sponsoraftale med toprytteren.

Equsana har udsendt en pressemeddelelse og skriver også om brudet på equsana.dk.:

Equsana opsiger sponsoraftale med Helgstrand Dressage

Efter gensidig forståelse parterne imellem har Equsana dd. opsagt sponsoraftalen med Helgstrand Dressage. På baggrund af fotos af Helgstrands hest, Akeem Foldager, som har rejst debat på de sociale medier, har en uvildig fagdyrlæge nu gennemført en grundig undersøgelse af hesten.

Equsana sætter hestevelfærd og dyreetik højt, og det er en del af sponsoraftalen at skulle efterleve disse regelsæt. Det er derfor dyrlægens rapport, der ligger til grund for Equsanas endelige afgørelse om at opsige sponsoratet. Derudover har udmeldingerne fra Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn også vægtet i beslutningen. Helgstrand Dressage har mødt os med åbenhed og har i hele forløbet samarbejdet om at få sagen belyst.

Det har været vigtigt for os at have en uvildig og faglige undersøgelse, inden vi traf så vigtig en afgørelse som at opsige samarbejdet. Equsana vil nu indskærpe de etiske retningslinjer overfor vores andre sponsormodtagere.

Andreas Helgstrand selv har ifølge Dansk Ride Forbund erkendt forholdene i dyrelægerapporten, og han er derfor gået i dialog med forbundet om brugen af udstyret.

0 kommentarer
Vis kommentarer