Efter kæmpe-brøler: Kommune giver kvaje-flødeboller til hele rådhuset

Familiechef i Mariagerfjord Kommune beklager, at kommunen søgte studentermedhjælper til at varetage socialrådgivers job. - Det var en fejl, lyder det

Mariagerfjord Kommune lover flødeboller og kvajekage, efter et uheldigt jobopslag onsdag skabte vrede på sociale medier.

I opslaget søger kommunen en studentermedhjælper til syv timers arbejde om ugen. Ansøgeren skal være studerende til eksempelvis socialrådgiver og skal blandt andet 'være i stand til at træffe principafgørelser' og 'i stand til at arbejde med personfølsomme oplysninger'.

Landsforeningen Autismes Facebook-side blev opslaget mødt af enorm kritik. Medlemmerne kaldte det 'skræmmende' og 'vanvittigt', at en studentermedhjælper skulle varetage opgaver, som normalt hører til en uddannet socialrådgivers jobbeskrivelse.

Familiechef i Mariager Fjord kommune erklærer sig enig i kritikken og fortæller, at der er tale om en klar fejl fra kommunes side:

- Det er jo helt tosset, hvis en studentermedhjælper skulle udføre de opgaver, der står i opslaget. Det kan slet ikke lade sig gøre, da det nærmest er mere, end hvad vores erfarne rådgivere laver, siger Kit Borup, der er familiechef i Mariagerfjord Kommune, til Ekstra Bladet.

En misforståelse
Kit Borup tager fejlen på sin kappe og fortæller, at fejlen beror på en klokkeklar misforståelse mellem hende selv og medarbejderen, der slog opslaget op.

- Da jeg skal forklare medarbejderen, hvad vi søger, forklarer jeg samtidig, hvad de uddannede socialrådgivere laver. For studentermedhjælperen er jo tænkt som en hjælp til dem. Men jeg får ikke udtrykt mig klart nok, og derfor taler vi forbi hinanden, foræller Kit Borup.

Kit Borup blev først selv opmærksom på fejlen, da medlemmerne i Landsforeningen Autisme begyndte at problematisere opslaget på Facebook.

- Jeg er enormt glad for, at de begyndte at diskutere oplslaget, så vi kunne få fejlen rettet. Det ville jo være helt galt, hvis studerende begyndte at søge jobbet, siger hun.

Hun fortæller, at opslaget blev fjernet fra Kommunens hjemmeside med det samme. Lige nu er jobopslaget stadig tilgængeligt på workwithus.dk,men kommunikationsafdelingen i Mariagerfjord kommune arbejder på at få det fjernet alle steder, fortæller Kit Borup.

 

Flødeboller til hele rådhuset
Som undskyldning for den uheldige fejl har Kit Borup bestilt Spangsberg flødeboller til hele Mariagerfjords Rådhus.

- Mindre kunne ikke gøre det, og jeg har fortalt, at de er bestilt til på mandag. Jeg har også bestilt chokolade til Landsforeningen Autisme som tak for, at de opdagede fejlen, siger Kit Borup.

Formand for Landsforeningen Autisme i Danmark, Heidi Pernille Thamestrup, fortæller til Nordjyske, at hun er lettet over at høre, at jobopslaget fra var en fejl.

- Det er rart, at hun (Kit Borup) siger det, for jobopslaget har skabt stor utryghed blandt forældrene. Vi frygtede, at det ville blive en studentermedhjælpers opgave at sidde og grovsortere, hvem der kunne få kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, siger Pernille Thamestrup til Nordsjyske.