Efter kun tre år: Rektor på historisk kostskole stopper

Herlufholms rektor, Flemming Zachariasen, stopper efter mindre end tre år på posten

Herlufsholm skal have en ny rektor. Foto: Jens Dige
Herlufsholm skal have en ny rektor. Foto: Jens Dige

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Flemming Zachariasen fik blot tre år som rektor på den legendariske danske kostskole Herlufsholm.

Han stopper nemlig som rektor ved udgangen af juli. Han tiltrådte i september 2016 - og fik altså knap tre år som rektor på skolen.

Det oplyser kostskolen, der er kendt for at uddanne royale og rige danskeres børn, i en pressemeddelelse. Her skriver de, at udskiftningen sker efter 'gensidig overenskomst'.

- Det er en aftale, som Flemming har lavet sammen med bestyrelsen. Vi har været meget glade for samarbejdet med Flemming. Nu skal vi finde en ny rektor, og det er der, vi er. Vi takker Flemming for alt det arbejde, han har gjort for skolen, siger Torben von Lowzow, der formand for bestyrelsen og forstander på Herlufsholm Skole og Gods til Ekstra Bladet.

Da Zachariasen tiltrådte som rektor, meddelte han, at han regnede med at besidde posten lige så længe som sin forgænger, Klaus Eusebius Jakobsen, der var rektor på skolen i 23 år. Men sådan blev det som bekendt ikke. Hvorfor det ikke blev sådan, kan bestyrelsesformanden ikke svare på.

- Jeg ved ikke, hvorfor det ikke blev sådan. Det må du spørge Flemming om, siger han.

Bestyrelsen har konstitueret kostskolens gymnasieleder Mikkel Kjellberg som rektor, indtil der er fundet en ny til jobbet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Flemming Zachariasen, men det har ikke været muligt, da skolen holder sommerferielukket.

Nyuddannede lastbilchauffører tjener 37.100 kroner om måneden. Nadia Møller, 19, får dog elevløn halvandet år endnu. Foto: René Schütze Tæt på Nadia på 19 kan se frem til kongeløn: Tjener mere end jurister

44.850 kroner. Så meget ligger den månedlige medianindkomst inklusiv pension og tillæg på for nyuddannede mejerister som Martin Buhl, 33. Foto: Anita Graversen Tæt på Kort uddannelse: Martin scorer topløn som nyuddannet

Nyuddannede mejerister som Martin Buhl, 33, hæver en højere løn end de fleste. Foto: René Schütze Tæt på Her tjener du kassen som nyuddannet

- Min far sagde altid, at det nytter ikke noget, at man kan regne, hvis man ikke kan regne den ud, siger Frank Halvorsen, der driver en af landets mest succesfulde Rema 1000-butikker. Foto: René Schütze Tæt på Ingen eller kort uddannelse: Her er de bedst betalte jobs

124 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere