Efter Lego-nej: Nu samler hele verden klodser ind

Kunstgallerier verden over samler klodser ind til den kinesiske systemkritikers kunstprojekt, efter den danske legetøjskoncern selv har afvist aktivt at bidrage

Klods for klods udbygger han sit overtag i striden med Lego - kinesiske Ai Weiwei.

Over hele verden har kunstgallerier nemlig besluttet at hjælpe systemkritikeren med hans mission om selv at samle klodser ind til sit næste kunstværk, efter Lego selv afviste at bidrage aktivt til projektet.

Se også: Efter nej fra Lego: Ai Weiwei håber på donationer til nyt protest-værk

Se også: Kunstner nægtet Lego-klodser: Nu vil han selv samle ind

Ai Wei wei er ifølge virksomheden velkommen til at købe eller samle klodserne selv, men nogen decideret ordre vil man ikke være behjælpelig med.

Ai Weiwei har kritiseret Lego og kaldt afvisningen for 'censur' og 'diskrimerende', mens Legos forklaring lyder, at virksomheden ikke kan støtte brugen af dens klodser i projekter med en politisk dagsorden.

Se også: Ekspert om Weiwei-sag: Lego må komme ud af sin legeverden

Se også: Minister forsvarer Lego i modvind

Men nu får kunstneren altså imidlertid hjælp fra baglandet.

Brooklyn-museet i New York opfordrer således støtter til at fylde en BMW i museets gård med klodser, der vil blive sendt til Ai Weiwei, mens andre gallerier, herunder Royal Academy i London, Martin-Gropius-Bau i Berlin og National Gallery of Victoria i Australien, har etableret indsamlinger til projektet, der efter planen skal stå færdigt i december.

Legos estimerede salg på godt 14 milliarder danske kroner i første halvdel af 2015 gør legetøjsfabrikanten til verdens største af sin slags. Kina er et af Legos størst voksende markeder.

29 kommentarer
Vis kommentarer