Efter massiv druk på landsdækkende tv: Nu vil Jonas styre sig

Jonas Thorup har deltaget i DR3-programmet 'Druktur retur', og det har fået ham til at ville ændre sit alkoholforbrug

Jonas vil ikke fortsætte med at drikke i samme stil, som han gør i programmet. (Foto: DR Ung)
Jonas vil ikke fortsætte med at drikke i samme stil, som han gør i programmet. (Foto: DR Ung)

Det har været noget af en øjenåbner for 21-årige Jonas Thorup at se sin brandert i fjernsynet. Han har deltaget i reportage-serien 'Druktur retur' på DR3 og er hovedpersonen i første afsnit, som blev sendt mandag.

Jonas Thorup fra Hvide Sande indvilligede i at lade et kamerahold følge ham på sin bytur. En bytur, hvor han vælter adskillige gange, drikker op mod 40 genstande og brækker sig. Dagen efter har han svært ved at huske, hvad han har lavet, da han vågner op til middag dagen efter.

Se også: DR byder på druk: - Det er på ingen måde reality

Synet af ham som selv som stærk beruset har fået ham til at overveje sit alkohol-forbrug.

- Tidligere, da jeg drak som et hul i jorden, drak jeg bare videre, når det summede i maven, og jeg fik det dårligt. Nu mærker jeg efter og stopper, når det sker, siger Jonas Thorup til dr.dk efter programmet.

Bange for konsekvenserne
21-årige Jonas Thorup er netop blevet uddannet som social- og sundhedshjælper. Han blev efter at have set programmet bange for, om alkoholen kunne påvirke hans fremtidige arbejdsliv i negativ retning.

- Jeg vil jo ikke have, at alkoholen pludseligt tager over. Men i stedet vil jeg vise, hvor god en SOSU-hjælper, jeg egentligt er, siger han til dr.dk.

Når 21-årige Jonas Thorup gik i byen, gik det altså ikke stille for sig. Han fortæller, at han har været indlagt omkring 10 gange på grund af den massive indtagelse af alkohol. Her har han enten været til udpumpning eller 'blot' til observation.

- Det pinlige ved at være indlagt er, at de sidste to gange, jeg har været derinde, har de hilst pænt på mig, og har sagt 'er det nu dig igen Jonas?'. De kender mig rimeligt godt derinde, siger han i programmet, som kan ses eller genses på DR's hjemmeside.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

En bartender henter vand til Jonas, efter at han er væltet. (Foto: DR Ung)
En bartender henter vand til Jonas, efter at han er væltet. (Foto: DR Ung)
 

Det er en ulykkelig historie, som den charmerende sosu-hjælper har med i baggagen. Jonas mistede sin far for syv år siden. I programmet forklarer Jonas, at en indlæggelse på hospitalet kun ville være sket én gang, hvis hans far stadig levede.

- Når han sagde stop, stoppede jeg med det samme, ellers vidste jeg, at der ville falde brænde ned. Jeg havde bare en særlig respekt for ham.

Vagthund Se dokumenterne: DR efteruddanner ledelse for 1,2 mio.

En af gangene, hvor Jonas har drukket, kunne det have været gået rigtig galt. Han gik ud som et lys hjemme hos sin ekskæreste, som til sidst ringer efter en ambulance.

- Efterfølgende fik jeg at vide af lægerne, at hvis jeg var blevet liggende, og der ikke var blevet ringet efter nogle, kunne jeg have været død.

Brækkede sig for at få plads
Jonas havde den holdning til alkohol, at når låget blev skruet af en flaske sprut, skulle flasken tømmes. Jonas kunne endda finde på at brække sig for at give plads i maven til flere øl eller shots. Og de store mængder alkohol kunne ofte skabe et hul i hukommelsen.

- Tanken går altid på, hvad der er sket, og om jeg har lavet noget, jeg ikke burde have lavet. De bekymringer vågner jeg tit med, siger han i programmet.

Se også: Dødsdruk på tv: DR3 på grænsen til reality

Både venner og bartender har kun grin og smil tilovers for den stangstive Jonas, indtil han til sidst bliver sendt hjem med bussen af en dørmand.

DR3-programmet 'Druktur retur' følger seks unge personers helt almindelige byture. Det første afsnit handler om Jonas Thorup. Næste afsnit, som vises på mandag, handler om 23-årige Lasse. Programmet kan allerede nu ses på DR's hjemmeside. Reportage-serien sætter fokus på unge og druk.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere