Efter massivt pres: Nu ændrer Rejsekortet forhadt regel

Øger gyldigheden på rejsekortet med to år, men du skal stadig betale for at få et nyt

Hør her, hvad Ekstra Bladets tech-ekspert mente om forårets rejsekort debat.

PENDLERFORMAND: Selvfølgelig skal det være gratis

Fra næste år bliver danskernes rejsekort gyldige i længere tid. Det er konsekvensen af forårets debat, hvor landets trafikselskaber fik hård kritik for automatisk at spærre rejsekort, der er ældre end fem år. Og ikke mindst for at tage 50 kroner i erstatningsgebyr.

Hos blandt andet DSB var meldingen da også, at man ville kæmpe for, at gebyret blev sløjfet. Men trafikselskaberne mener fortsat ikke, at de har mulighed for at lægge de godt 15 millioner kroner, som udbytningen årligt koster, oven i taksterne:

- Det er klart, at der ikke er noget, som er gratis. Det betyder bare, at der er andre, som skal betale, forklarer Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Kommerciel.

- Men der er nogle tiltag på vej, der ganske vist ikke løser betalingen, men som reducerer problemet.

Samfund Pendlere vrede på rejsekortet: Der er begået løftebrud

Samfund En million rejsekort tvangslukkes: Koster pludselig penge at få et nyt

Længere gyldighed
Til næste år planlægger selskabet bag rejsekortet derfor en længere gyldighedsperiode. Det sker samtidig med, at et nyt og sikrere rejsekort bliver introduceret:

- Gyldigheden stiger fra fem til syv år, hvilket vil reducere problemet. Men det gælder kun for kort, der ikke allerede er udstedt, da de eksisterende kort er programmeret til at udløbe efter fem år.

- Og vi planlægger også at få udløbsdatoen skrevet på kortene, fordi en del af det her handler om, at nogle af passagererne ikke har følt sig godt nok informeret om, at kortet på et tidspunkt udløber, siger Aske Wieth-Knudsen.

Letbanen i Aarhus er dyrere at drive end forventet. Arkivfoto: Finn Frandsen nationen Pris på letbane eksploderer: Bus-passagerer betaler

160 kommentarer
Vis kommentarer