Efter mere end 15 år: Lukker populært Lotto-spil

I aften bliver Onsdags Lotto-tallene trukket for sidste gang. Spillet erstattes af Vikinglotto

(Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
(Foto: Niels Hougaard/Polfoto)

Siden 2001 har danskerne kunnet spille Onsdags Lotto, men i aften bliver sidste gang. Onsdags Lotto lukker ned og bliver erstattet af Vikinglotto, der går i luften torsdag. Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Den såkaldte startpulje hæves samtidig med, at det nye spil lanceres. Hvor Onsdags Lotto startede på 5 millioner kroner, starter Vikinglotto på minimum 19 millioner kroner.

Nu bliver det dyrere at spille Lotto

Ifølge Pernille Wendel Mehl, direktør i Danske Lotteri Spil, vil Vikinglotto fortsat være et fælles nordisk samarbejde.

- Vikinglotto er vores fælles nordiske lotteri, og det er spillet, der giver frihed til at gøre livet lidt bedre for dig selv og dine kære. Derfor har vi besluttet at gå tilbage til det gamle navn, som det også hedder hos vores nabolande, så vi kan styrke vores samarbejde med nabolandene, siger den administrerende direktør for Danske Lotteri Spil.

Forbedret Lotto-spil
Det er ikke kun om onsdagen, danskerne skal vænne sig til et nyt format på et lotterispil. Også på Lotto er lørdag den 20. maj den sidste trækning for det gamle Lotto, inden spillet ændres. For fra og med lørdag 27. maj trækkes der ikke kun lod om én vinder af 1 million kroner med Millionærgarantien, men to. Og disse to skal findes blandt alle spillede rækker og ikke kun de gevinstgivende.

- Siden millionærgarantien blev introduceret i 2014, har vi kunne se en stigende interesse for at spille Lotto. Derfor glæder vi os til at garantere mindst to millionærer ved Lotto-trækningen, og dermed gøre det endnu mere attraktivt at spille Lotto, siger Pernille Wendel Mehl.

- Det betyder faktisk, at kuponen pludselig er meget mere værd, og der faktisk er 10 ekstra lodder alene på én Lyn-Lotto kupon, og dermed garanterer vi som minimum 100 millionærer om året.

Førstepræmiepuljen starter som hidtil på seks millioner kroner.

Prisen per række på Lotto fra 4 til 5 kroner, mens prisen på Vikinglotto bliver 6 kroner per række.