Efter ministerballade: Elever skal ikke straffes

Styrelse lukker sag mod Ørestad Gymnasium: Eleverne skal undervises i demokrati

Merete Riisager blev mødt af buh-råb, da hun besøgte Ørestads Gymnasium. Foto: Finn Frandsen
Merete Riisager blev mødt af buh-råb, da hun besøgte Ørestads Gymnasium. Foto: Finn Frandsen

Ørestad Gymnasium har beklaget hændelsesforløbet, da minister og sognepræst i begyndelsen af marts var på besøg på gymnasiet og blev mødt af skældsord og buh-råb.

Gymnasiets bestyrelse beklagede under et møde mandag med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), der har rejst kritik mod gymnasiet.

Styrelsen ser dermed sagen som afsluttet. Det skriver STUK i en pressemeddelelse.

Undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade Ørestad Gymnasium efter en halv time. Foto: Ritzau Scanpix Dansk politik Afbrød gymnasiebesøg: - Elever kastede mønter og råbte 'luder'

Forinden blev det ellers pålagt fra styrelsens side, at Ørestads Gymnasium burde sanktionerne elevgrupper for deres opførsel. For eksempel ved at nægte dem adgang til sociale arrangementer.

Undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade Ørestad Gymnasium efter en halv time. Foto: Ritzau Scanpix
Undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade Ørestad Gymnasium efter en halv time. Foto: Ritzau Scanpix
 

Påbuddet om sanktioner er blevet droppet, da gymnasiets ledelse ifølge pressemeddelelsen ikke har kunnet udpege eleverne, som skulle sanktioneres.

Elevrådsformand Sofie Amalie Spies stiller spørgsmålstegn ved, om der blev kastet mønter mod Merete Riisager (LA)     Foto: POLFOTO Samfund Elevrådsformand sår tvivl om møntkast

På mødet mandag mellem styrelsen og Ørestad Gymnasiums ledelse, oplyste bestyrelsen, at gymnasiet som konsekvens af hændelsesforløbet har iværksat en proces i forhold til at styrke den demokratiske dannelse på gymnasiet.

Der er konkret besluttet en obligatorisk undervisningsdag om demokrati.

Dagen planlægges i et samarbejde mellem elever, medarbejdere og ledelse og vil blive fulgt op af aktiviteter og dialog omkring samme emne.

Merete Riisager blev mødt af buh-råb, da hun besøgte Ørestads Gymnasium. Foto: Finn Frandsen Dansk politik Styrelse: Ledelse på Ørestad Gymnasium skal straffe elever

Styrelsen har på baggrund af skolens løfte om mere undervisning i demokrati valgt at lukke deres sag mod dem.

- Styrelsen finder ikke, at der ud fra det oplyste er grundlag for at tilsidesætte gymnasiets vurdering. Tilsynssagen kan således betragtes som afsluttet, skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

1 af 2 Undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade Ørestad Gymnasium efter en halv time. Foto: Ritzau Scanpix
2 af 2 Merete Riisager blev mødt af buh-råb, da hun besøgte Ørestads Gymnasium. Foto: Finn Frandsen
96 kommentarer
Vis kommentarer