Efter Netto-tag faldt sammen: - Det kan selvfølgelig ske

Der var tale om en ny Netto-butik i Dronningmølle, hvor taget lørdag eftermiddag styrtede sammen i butikkens åbningstid

Se privatoptagelser inde fra butikken kort efter taget styrtede sammen. (Video: Kaare Steffensen)

Kunder i Netto-butikken i Dronningmølle i Nordsjælland fik sig i går noget af et chok, da loftet pludselig begyndte at synke sammen i åbningstiden. Ifølge Mads Grand, der er pressechef hos Dansk Supermarked, der ejer Netto, 'er det klart, at sådan noget bare ikke må ske':

- Men nogle gange kan der jo også bare være nogle fejl på spær eller andet, eller der kan være sket en fejl i forbindelse med, at det er bygget. Så det er klart, at det selvfølgelig ikke må ske - men det kan selvfølgelig forekomme, her såvel som i Ballerup Super Arena, hvor taget også faldt ned, eller i private huse, siger han.

Netto-butikken i Dronningmølle er lukket efter episoden lørdag, og der er spærret af omkring butikken.

Ifølge pressechefen vil undersøgelser de kommende dage gøre det muligt at komme med et bud på, hvor lang tid der går, før butikken kan åbne igen.

Krimi Tag styrtet sammen i Netto: - Folk væltede ud af butikken

Øjenvidne: Der var stor panik
Ekstra Bladet talte lige efter hændelsen kort før klokken 17 med et øjenvidne, som befandt sig midt i butikken, da taget pludselig faldt sammen.

- Der var stor panik. Folk væltede ud af butikken, sagde Kaare Steffensen, 50.

Ifølge ham havde loftet først knaget lidt - det lød som om, at folk gik på loftet.

- Men lige pludselig lød der et kæmpe brag, og så faldt det hele ned, fortalte han.

Artiklen fortsætter under videoen

Optagelser inde fra Nettobutikken kort efter tagets sammenstyrtning. (Video: Harry Andresen)

Dansk Supermarked: Det er en meget anvendt butiksbygning
Ifølge Mads Grand fra Dansk Supermarked er der med Netto-butikken i Dronningmølle tale om en bygningskonstruktion, der ofte bruges til dagligvarebutikker.

- Uden at være ingeniør eller bygningskonstruktør antager jeg, at det er en fejl ved et af materialerne, der er brugt - for eksempel spærene - eller at der er sket en fejl ved opførelsen af bygningen, snarere end at der er tale om en konstruktionsfejl. For det er en meget anvendt butiksbygning, siger pressechefen.

Ifølge ham er første skridt at få sikkerhed for, at bygningen ikke braser helt sammen, når man opholder sig derinde.

- Når man har slået det fast, kan man begynde at undersøge årsagen til, at loftet er sunket. Og når man så har fundet ud af det, kan man gå i gang med at få udbedret skaderne og bygget op igen.

- Det er klart, at det absolut vigtigste i sådan en situation er at undgå personskader. Alt andet er sekundært. Og heldigvis er der ikke sket skader på hverken kunder eller medarbejdere, siger pressechefen.

Politiet: Heldigvis ingen tilskadekomne
Det bekræfter Nordsjællands Politi over for Ekstra Bladet:

- Heldigvis er der ingen tilskadekomne, selv om det skete klokken 16.53 i åbningstiden. Men man formåede at få folk ud, inden der skete noget, siger vagtchef Anders Schütt.

- Arbejdstilsynet skal se på det, og vi har bistået med vores teknikere med at lave nogle indledende undersøgelser, lyder det fra vagtchefen.

1 af 3 (Privatfoto).
2 af 3 
3 af 3 (Privatfoto).
23 kommentarer
Vis kommentarer