Efter ny asyl-lov: Danske ambassader i charmeoffensiv

Udenrigsministeriet har i samarbejde med den danske ambassade i USA offentliggjort materiale, der skal fortælle den samme historie om Danmark

Foto: AP/Twitter
Foto: AP/Twitter

De danske asylstramninger og den efterhånden verdensberømte smykkelov har fået de amerikanske medier til at høvle Danmark ned.

Forargelsen rettet mod Danmark har blandt andet udmøntet sig i nazi-sammenligninger, men nu svar den danske ambassade i Washington igen.

I samarbejde med udenrigsministeriet har de udarbejdet materiale, der skal forsøge at fortælle den sande historie om os danskere.

Blandt verdens mest gavmilde
- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge.

Sådan lyder et af i alt seks punkter i et faktaark, som ambassaden har lagt ud på sin hjemmeside med overskriften "Fakta om Danmark & Flygtningekrisen i Europa".

Her orienterer ambassaden blandt andet om det antal af flygtninge, som Danmark modtog sidste år, om hvor mange flygtninge Danmark forventer at modtage i år, og om hvor stor en bidragyder Danmark er til verdens udviklingslande.

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge, lyder det.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra ambassadør Lars Gert Lose, men ambassaden åbner først 14.30 dansk tid. Derfor er det ikke lykkedes os at komme igennem.

Tager masser flygtninge
På hjemmesiden fremhæver ambassaden i Washington, at Danmark sidste år tog imod 21,300 flygtninge, hvilket gør Danmark til et af de ti medlemslande i EU, der modtog flest asylansøgere i forhold til indbyggertallet.

- Dette ville svare til, at USA tog imod 1,3 millioner flygtninge på et år.

Også i London har den danske ambassadør Claus Grube og hans stab været ude og rette op på misinformation eller mangelfuld information om sagen i de britiske medier.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra ambassadøren i London, men presse attaché Kåre Odgaard Gade oplyser, at han har travlt med ministerbesøg.

Vi har også forsøgt at tage kontakt til den danske ambassade i Italien, men her henviser til udenrigsministeriet.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere