Annonce:
Annonce:

Efter pjaskvåd september: Sådan bliver efterårsvejret

Efter nogle våde dage kan danskerne se frem til mere lunt vejr, vurderer DMI

Efterårsvejret byder på mindre regn og mere mildt vejr. Foto: Tariq Mikkel Khan
Efterårsvejret byder på mindre regn og mere mildt vejr. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Samfund

De første uger i september har været en våd fornøjelse i store dele af landet.

Men ser vi mod de næste par uger, byder vejrguderne dog på lunere temperaturer og langt mere stabilt efterårsvejr.

Det oplyser energi-meteorolog hos DMI, Lisette Grenbom, til Ekstra Bladet.

- De forrige uger har jo været meget våde, men vi kan se, at lavtryksaktiviteten bliver væsentligt mindre i de kommende to uger. Det betyder, at vejret umiddelbart ser ganske fint ud. Det vil blive mindre vådt, og vi vil se solen langt mere. Temperaturerne vil komme til at ligge lidt over det normale for efteråret og være på omkring 14-17 grader, siger meteorologen. 

Annonce:

- Der er dog en joker i det her, som kan ændre prognoserne markant. Orkanerne Irma og Jose, som blandt andet har hærget i USA, kommer forbi os i slutningen af næste uge. Det er dog stadig meget usikkert, hvordan det vil påvirke os, men det kan gå hen og blive blæsende, og det kan gøre, at vejret kan svinge, tilføjer hun.

Rim på ruderne
Selvom vejret bliver mere lunt de kommende uger, kan natten gå hen og blive meget kølig.

- I slutningen af september og starten af oktober ser det ud til, at vi får vind fra øst, der gør jordoverfladen kold. Det betyder, at vi om natten kan få temperaturer nede omkring frysepunktet, og det vil kunne give rim på bilruderne. Det er ikke tit, man kan opleve det i september, siger Lisette Grenbom.

Selvom det kan blive koldt om natten, vil temperaturerne om dagen stadig være lune. Vintervejret lader altså vente på sig lidt endnu.

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke bliver vinter-agtigt i september og starten af oktober, og at vi ikke får de her temperaturer omkring frysepunktet generelt. Det vil stadig være lunt om dagen, selvom det kan blive koldt om natten, især når det er klart i vejret, siger meteorologen.

Annonce:

Dejligt weekendvejr
Allerede i weekenden kan vi se frem til langt mindre regn og lunere temperaturer.

- Det er jo ingen hemmelighed, at de forrige uger har været rigtig våde. Weekenden ser langt pænere ud. Fredag ligger vi i en koldluftsmasse, og det gør, at vi særligt vil få flot vejr om formiddagen og eftermiddagen. Vi slipper dog nok ikke helt for en byge i ny og næ, og der kan også komme torden lokalt, men vi vil i meget højere grad få solen at se de kommende dage, siger Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det vil også komme til at blæse langt mindre. I weekenden vil det blæse en svag til jævn vind, og derfor vil vejret ikke føles så koldt. Samtidig kan temperaturerne komme op på 15 grader, tilføjer hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: