Efter regnfuld weekend: Nu rammer Indian Summer

Weekenden bød på masser af regn og hagl, men nu er sommeren igen på vej til danskerne

Efter regnfuld weekend: Nu rammer Indian Summer

Sådan bliver dit efterårsvejr. (Foto: DMI)

Vejret har fredag og lørdag tilsyneladende opsnappet datoen i kalenderen og noteret sig, at efteråret officielt er startet.

I hele landet har regn, torden og sågar haglbyger skabt store problemer for trafikken, blandt andet i Skanderborg hvor regnen har skabet et livsfarligt stort hul i vejen.

 Se det livsfarlige hul, som regnen har lavet i vejen. (Foto: Anders Brohus)

Men nu er det godt nyt på vej til danskerne. I næste uge vender sommeren nemlig tilbage.

- Vi får en flot sensommeruge med pæne temperature. Der kommer til at være tørvejr over hele landet, og vi kan forvente dage med op til 20 grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Mogens Rønnebæk, til Ekstra Bladet.

Nætterne vil dog begynde at være en smule koldere og ligge nede på omkring 7-10 grader.

Fænomenet Indian Summer er aldrig blevet officielt accepteret som en meteorologisk definition, men de fleste forbinder begrebet med sol og varme i efteråret. Det handler ikke om temperaturen, men derimod om den oplevede varme, og her kan næste uge godt være med.

 Flere steder oplevede sne og hagl i fredags. (Foto: Kenneth Meyer)

- Der kommer til at være et højtryk over hele landet, og derfor oplever vi varmen. Det bliver et helt andet vejr, end det vi har set de sidste par dage, siger Mogens Rønnebæk og fortsætter:

- Der blev virkeligt åbnet op for sluserne fredag. Der faldt der enormt meget regn, særligt i de midtjydske byer. Det er drevet over nu, og her søndag kan vi forvente et par enkelte små byger, inden solen og varmen vender tilbage.