Efter regnvåd september-afslutning: Så flot bliver oktober-vejret

Det pæne vejr kommer tilbage i starten af oktober, om end temperaturen ikke når samme højder som i september

Der bliver gode chancer for at få solen at se i oktober måned, lyder det fra DMI. Arkivfoto: POLFOTO
Der bliver gode chancer for at få solen at se i oktober måned, lyder det fra DMI. Arkivfoto: POLFOTO
Følg Samfund

Efter en september måned, der har været usædvanligt varm og solrig, bliver måneden sluttet af med mere klassisk efterårsvejr med regn og blæst.

Men selvom vi får en våd afslutning på måneden, bliver starten på den næste med vejr som vi kender det - pænt med sol, og temperaturer, der er højere end hvad der er normalt for årstiden.

Det fortæller DMI-meteorolog Martin Lindberg, der er specialiseret i langtidsprognoser.

- Efter den ustabile og blæsende periode, bygger der sig et højtryk op, som kommer ind over landet mandag. Så det bliver tørt, og der er gode chancer for at få en del sol, siger han til Ekstra Bladet.

Tidligere så det ud til, at det kunne blive op over 20 grader i næste uge, men den seneste prognose er dog knap så lovende, når det kommer til temperaturerne.

- I går så der ud til at komme rigtig varm luft fra onsdag og torsdag i næste uge, men i dag ser det ikke helt så godt ud, så det er mere omkring 15 grader. Men det kan jo ændre sig til i morgen, for det svinger meget, siger meteorologen.

- Så jeg kan ikke love 20 grader mere, men det er ikke helt umuligt med en eller to dage med 18-20 grader i midten eller slutningen af næste uge, siger han.

Varmt og 'tørt'
Han er dog temmelig sikker på, at det vil holde tørt det meste af ugen, og generelt ser vi ud til at slippe for store mængder regn sammenlignet med de seneste ti år, hvor oktober gennemsnitligt har været årets mest våde måned næst efter august.

- Generelt får vi en mere tør oktober, og havtemperaturen er rigtig varm med tre-fire grader over det normale. Den ligger på 17 grader de fleste steder nu, og den falder kun et par grader i løbet af de næste 10 dage. Så det holder også temperaturen oppe en del, siger Martin Lindberg.

Efter den pæne uge i næste uge, bliver det fra den efterfølgende weekend lidt mere ustabilt igen.

- I uge 41 får vi nok omkring 12-16 grader med nogle svage fronter vestfra. Men så er det håbet, at det igen kan stabiliseret lidt senere, for der er tendenser til højtryksopbygning i nærheden af Danmark, fortæller meteorologen.

- Det er selvfølgelig svært at sige så lang tid i forvejen, men generelt får vi vejr præget lidt mere af højtryk end lavtryk, siger han.

Samlet set forventer han, at vi i oktober får en temperatur, der ligger omkring en grad eller to over det normale, mens han skyder på, at der samlet vil falde omkring 50 millimeter regn i løbet af hele måneden. De seneste ti år er der i gennemsnit faldet 83 millimeter.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.