Efter rekordvarm sommer: Sådan bliver september-vejret

Den rekordvarme sommer trækker spor ind i efteråret, men vi skal så småt til at vænne os til dagstemperaturer under 20 grader

Få DMIs månedsprognose her.

Sommeren er officielt slut, men de mange varme sommerdage kommer stadig til at påvirke vejret et stykke ind i efteråret.

De sidste par dage har budt på solrigt og lunt vejr, men hvordan de næste par dage bliver, afhænger af hvor i landet man befinder sig.

Den østlige del af landet, især Bornholm, kan se frem til tørt vejr med dagstemperaturer over 20 grader, mens den vestlige del må indstille sig på vådere og koldere vejr.

I weekenden bliver hele landet dog ramt af regn og temperaturer under 20 grader, oplyser DMI.

Kigger man frem mod næste uge, bliver det en smule mere uforudsigeligt.

- Vi ligger lidt på grænsen mellem at have noget højtryk med varmt og lunt vejr syd for os, og så det her kolde, der truer oppe fra nordvest, fortæller Meteorolog ved DMI Lisette Grenbom.

Lune nætter og kraftig regn
Hvor grænsen skal ligge, er prognoserne ikke helt enige om. Det er derfor uvist om vi får endnu en uge med sensommervejr, eller om efteråret melder sin ankomst i næste uge.

Rester af USAs orkansæson kan også spille ind som en joker. Lige nu er orkanen Florence på vej mod den amerikanske østkyst, og når den er færdig der, vil resterne af den ifølge DMI påvirke vestenvinds-bæltet og gøre vejret svært at forudsige.

 

Forstå hvordan en tropisk orkan kan påvirke vejret på den anden side af Jorden i indslaget her. (Foto/redigering: AP/Mikkel Cramon)

Efteråret er dog på vej, og de kommer vi for alvor til at mærke de sidste to uger af september, som dog også vil byde på mere solrige og lune perioder. Dagstemperaturen kommer dog ikke over 20 grader.

Uvant for årstiden får vi til gengæld lunere nætter. Det skyldes de varme havtemperaturer som følge af den varme sommer. Det betyder dog omvendt, at vi også kan forvente kraftigere regn i efteråret.

11 kommentarer
Vis kommentarer