Efter Ryanair-nødlanding: - Behandlingen er umenneskelig

Et Ryanair-fly er natten til lørdag nødlandet i Frankfurt. Nu klager mange over dårlig behandling

Se hvor skrækslagne, vi er, skriver en af de ombordværende passagerer til videoen her. (Video: Twitter/Minerva Galvan)

Et Ryanair-fly på vej fra Irland til Kroatien var natten til lørdag nødt til at nødlande i Frankfurt på grund af fald i kabinetrykket.

Efterfølgende blev 33 af af flyets passagerer indlagt, fordi de led af hoved- og ørepine samt kvalme. De er senere blevet udskrevet.

Det skriver Reuters.

Nu står flere af de chokerede passagerer frem og fortæller om nødlandingen. og den efterfølgende dårlige behandling, de fik af flyselskabet.

- Vi stiger på flyet og flyver afsted. Pludselig kommer der iltmasker ned. Vi sidder i mørke i 15 minutter. Der er ingen, der beroliger os, bare folk der råber 'nødsituation, nødsituation', fortæller irske Sarah McGarry til Irish Times.

Sarah McGarry fortæller, at de efter et kvarters panik og uvished får at vide, at de skal nødlande i Tyskland.

Umenneskelig behandling
Den chokerede flypassager fortæller, at hun har siddet på et koldt gulv i Frankfurt Lufthavn i 11 timer. Det eneste de har fået, er en croissant og en kop kaffe.

Sarah McGarry valgte ikke at tage på hospitalet, selvom hendes trommehinder var sprængt, fordi hun fik at vide, at hun så skulle rejse 70 kilometer og muligvis ikke ville kunne nå det fly, der skulle flyve hende videre til Kroatien.

En der blev indlagt efter nødlandingen er 21-årige Conor Brennan. Han havde en stor mængde væske i ørene efter nødlandingen. Han fortæller, at der gik flere timer, før han fik lægehjælp. Da han fik hjælp, var det fra personale fra Røde Kors og den tyske lufthavn. Ikke Ryanairs personale.

- De udviste virkelig en chokerende mangel på empati for deres kunder, næsten grænsende til det umenneskelige, siger han til Irish Times.

Blodig iltmaske
På de sociale medier er der også flere, der har fortalt om oplevelsen og luftet deres utilfredshed med flyselskabet.

'Et billede fra en af passagererne på fly FR7312 fra Dublin til Zadar. Hun kan ikke flyve på grund af sine skader. Vi er stadig i Frankfurt-Hahn. Ingen information, ingen alternativer, intet sted at hvile sig.' Skriver den spanske journalist Minerva Galvan på Twitter.

'Mareridt Ryanair-fly FR7312 på vej til Kroatien. Nødlanding i Frankfurt. Overnatning i militærbade lejrsenge - god gammel Ryanair kundeservice. Skærer i omkostningerne og mere profit til Ryanair alt sammen på bekostning af kundernes sikkerhed. Skam dig, Michael O'Leary (direktør i Ryanair, red.)'

Ryanair har overfor Irish times bekræftet, at flyet er nødlandet på grund af trykfald. De fortæller, at det var en kontrolleret landing, men bekræfter også, at der var et lille antal, der modtog lægebehandling efterfølgende.

Kunderne blev ifølge Ryanair forsynet med kuponer til mad og fik også hotelophold, men at der dog var ikke var nok ledige værelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri