Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder
annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil
fortsætte?
(En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere
her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal
overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at
annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar
nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge
annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en
uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel
indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der
foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Briter, som stod til at blive udvist efter dansk myndighedskoks, får nu alligevel lov til at blive i Danmark
Britiske Philip Russell er en af dem, som missede ansøgningsfristen og stod til at blive smidt ud. Hør ham fortælle om sagen her.
Annonce:
Følger SamfundFølg Samfund
Seks måneders helvede er slut.
Hvis man er britisk statsborger og missede fristen for at søge om at blive i Danmark efter brexit, skal man således ikke længere frygte at blive smidt ud af landet.
Udlændinge- og Integrationsministeriet har nemlig besluttet, at de ellers udviste briter alligevel kan få lov at få behandlet deres sager. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet denne løsning, udtaler udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).
- Det har hele tiden været regeringens intention at gøre det nemt og smidigt for de herboende britiske statsborgere at blive i Danmark. Der er nogle, der ikke nåede at søge, og dem vil vi gerne give en ekstra chance.
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S). Foto: Jens Dresling
Her afviste ministeren blankt at ville skride ind med den begrundelse, at han 'egentlig synes, at vi har gjort, hvad vi kunne for at informere herboende briter om, hvordan de sikrer, at de kan blive i Danmark'.
Men efter adskillige måneders mediedækning af sagen har piben pludselig fået en anden lyd.
Myndighedernes brevbrøler Hele miseren, hvor adskillige briter stod til at få hele deres liv i Danmark revet op med rode på grund af koks fra myndighedernes side, opstod i kølvandet på brexit.
Her besluttede Danmark - som alle andre EU-lande - at personer med britisk statsborgerskab skulle have mulighed for at blive boende i Danmark efter brexit.
Processen skulle være fuldstændig gnidningsfri. Men sådan blev det ikke.
Over 300 herboende briter endte nemlig med at misse ansøgningsfristen. Det skyldes i fleres tilfælde, at de tre informationsbreve, som myndighederne sendte ud op til fristen, i flere tilfælde aldrig nåede frem.
Det medførte, at flere søgte for sent og derfor fik besked om at forlade Danmark.
Som følge heraf erkendte Kaare Dybvad i begyndelsen af januar, at dele af forløbet havde været ærgerligt, og at regeringen ville se på, om de skulle hjælpe de ramte briter.
Britiske Philip Russell og danske Frederikke Sørensen kan ånde lettet op. Philip er ikke længere tvunget til at forlade landet. Foto: Jonas Olufson
'Et helvede' En af de briter, der blev ramt af myndighedernes brevbrøler, er Philip Russell, som er forlovet med danske Frederikke.
I deres tilfælde fik Philip Russell søgt om lov til at blive i Danmark fire dage for sent, netop fordi han ikke havde fået myndighedernes breve.
Og det havde store konsekvenser for deres hverdag:
- Det her skulle have været det lykkeligste år i mit liv. Jeg skulle starte et nyt liv med min forlovede i et nyt land, vi skulle have været gift, vi skulle have nydt livet.
Familie splittet: Mor til baby smidt ud: En dansktalende syrisk familie med egen frisørsalon står til at blive splittet ad, efter at moren som den eneste er blevet udvist af landet.
Foto: Jonas Olufson
Smidt ud efter regel-koks: Forsøgte at tage sit eget liv: Mens Danmark skriger på arbejdskraft, bliver Tucktack smidt ud. Selvom hun står op hver nat for at gøre rent i en børnehave, mener myndighederne ikke, at hun arbejder nok. Afgørelsen tog så hårdt på hende, at hun forsøgte at tage sit eget liv.
Britiske Philip smidt ud efter brev-kaos: - Vanvid:Efter brexit skulle Philip Russel søge om lov til at blive i Danmark, men han søgte fire dage for sent. Brevene, der skulle informere om fristen, kom nemlig aldrig, så Philip fik besked på at forlade landet.
Foto: Jonas Olufson
110.000 kr.: Camilla og Noel har ikke råd til at være en familie:Camillas kæreste og faderen til hendes barn måtte rejse tilbage til Filippinerne. Parret havde nemlig ikke råd til at betale det tårnhøje beløb, der er nødvendigt, hvis man vil søge familiesammenføring i Danmark.
Foto: Per Rasmussen
Egon fanget i gakgakregler: - Det er absurd:Egon har været i militæret, har hus og familie i Danmark og arbejder til daglig for Mærsk. Men han blev aldrig færdig med folkeskolen, og derfor kan han og hans kæreste ikke søge familiesammenføring.
Straffet for at give ansat mere i løn: Restaurantejer Gitte Jensen føler sig mistænkeliggjort af myndighederne, efter at hendes kok har fået afslag på at blive i Danmark og arbejde.
Foto: René Schütze
Michelinkok udvist af Danmark: Han er for dygtig: Restauranten Zahida drømmer om en michelinstjerne. Men nu er deres chefkok, som tidligere har arbejdet på en michelin-restaurant, blevet udvist af Danmark.
Foto: Henning Hjorth
Vil smide tiårig ud af Danmark: Tiårige Guide har hele sin tilværelse i Danmark, men alligevel vil de danske myndigheder nu udvise ham til Thailand, hvor ingen har forældremyndigheden over ham.
Foto: Anthon Unger
Advarede tiårig om straf for fravær - men meldte ikke selv afbud: Hjemrejsestyrelsen varslede den blot tiårige Guide Nielsen om mulige økonomiske konsekvenser, hvis han udeblev fra deres møde. Mødet blev dog aflyst af styrelsen selv, men det fortalte de aldrig familien, der kørte 330 kilometer forgæves.
Foto: Anthon Unger
Fejl splittede familie i fire år: Danske Zahra kæmpede i årevis for at få sin mand til Danmark. Da Ekstra Bladet gik ind i sagen, viste det sig, at afslagene, parret har fået, skyldtes en alvorlig fejl begået af myndighederne.
Foto: Anita Graversen
Hjem til Aarhus: Familie forenet efter fejl: Ekstra Bladet var med i lufthavnen, da Hossain blev forenet med sin kone og søn, efter at avisen havde afdækket den alvorlige fejl, der havde holdt familien adskilt i fire år.
Cady ville bidrage til Danmark - og det fik hende smidt ud: I sin ansøgning om opholdstilladelse lagde amerikanske Cady vægt på, at hun ønskede at være sammen med sin danske kæreste, lære sproget og bidrage til vores samfund. Det skulle hun aldrig have gjort.
Privatfoto
Bjarne blev afvist: Kan ikke bevise, at han kan dansk: Bjarne er født og opvokset i Danmark. Men han kunne ikke få papir på, at han bestod danskeksamen i folkeskolen, og derfor måtte hans kone ikke få opholdstilladelse.
Carsten har fået nok af stramme regler: Farvel, Danmark!: 39 lønsedler og 23 andre dokumenter var ikke bevis nok for, at Carsten har boet og arbejdet i Spanien. Han måtte ikke få sin kone til Danmark og tog konsekvensen og forlod landet.
Foto: Emil Agerskov
Sendt hjem - Jeg er hadet i mit eget land:Russiske Vlada og danske Lene fik afslag på familiesammenføring på grund af en detalje om deres boligforhold. Trods Ruslands strenge syn på homoseksualitet mente de danske myndigheder ikke, at noget stod i vejen for, at parret kunne flytte dertil og være en familie.