Efter skandalen: Nu indledes officiel efterforskning af Facebook

Den amerikanske handelskommission indleder en officiel efterforskning af Facebook, efter det i sidste uge kom frem, at et analyseselskab har stjålet data om millioner af amerikanske vælgere

Foto: AP/Nam Y. Huh
Foto: AP/Nam Y. Huh
Følg Samfund

Den føderale handelskommission, FTC, der er et agentur under den amerikanske regering, har påbegyndt en officiel efterforskning af Facebooks behandling af brugernes personlige oplysninger. Det skriver New York Times.

Afsløring skærer 37 milliarder dollar af Facebooks markedsværdi

Det sker i kølvandet på beskyldninger om, at konsulentfirmaet Cambridge Analytica illegalt har fremskaffet data fra flere millioner Facebook-profiler.

Den føderale handelskommission, FTC

FTC er et uafhængigt amerikansk regeringsorgan, der arbejder for at sikre den frie konkurrence og beskytte forbrugerne. FTCs fem medlemmer er udnævnt af præsidenten med Senatets godkendelse og sidder for syv år ad gangen.


Den administrerende direktør for FTCs brugerbeskyttelsesafdeling, Tom Pahl, udtaler i en pressemeddelelse, at undersøgelsen blandt andet skal vise, om Facebook har deltaget i "urimelig adfærd", som har udsat sidens brugere for "betydelig skade".

Facebooks sikkerhedschef går af efter strid om misinformation

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+