Efter skudangreb: Flere lande advarer om rejser til USA

Efter drabet på 31 mennesker ved to masseskyderier i USA i weekenden skærper flere lande deres rejsevejledninger

Myndighederne i flere lande advarer mandag dets borgere om rejser til USA.

Det sker efter to masseskyderier USA i weekenden, som har kostet 31 mennesker livet.

I en vejledning fra Uruguays udenrigsministerium hedder det, at man bør undgå byer som Detroit, Baltimore og Albuquerque. De regnes ifølge magasinet Ceoworld blandt de 20 farligste byer i verden.

Men også offentlige steder med mange mennesker, heriblandt shoppingcentre, legepladser, festivaler og parker, skal besøges med forsigtighed, lyder det fra myndighederne i Uruguay.

- Givet myndighedernes manglende evne til at forebygge disse situationer og grundet andre faktorer i forhold til våben blandt befolkningen opfordrer vi til at undgå steder med mange mennesker.

- Det kan være forlystelsesparker, shoppingcentre, festivaler, religiøse aktiviteter, sportsbegivenheder osv. Især opfordres man til ikke at tage mindreårige med til disse steder, skriver Uruguay.

Meget tyder på, at det ene angreb i El Paso Texas var rettet mod latinamerikanere. Her er 22 døde.

Derfor opfordres de rejsende til at være ekstremt påpasselige under rejser i USA "over for vilkårlig vold, hadforbrydelser, herunder racisme og diskrimination, som har kostet over 250 mennesker livet i de første syv måneder af i år".

Udsæt rejser
I en erklæring fra Venezuelas udenrigsministerium opfordres borgere til at "udsætte rejser" til USA i lyset af "volden og vilkårlige hadforbrydelser", skriver nyhedsbureauet AP.

Også Japans udenrigsministerium har opdateret dets rejsevejledning.

- Japanere skal være opmærksomme på risikoen ved skudrelaterede hændelser over alt i USA, der er et våbensamfund, og fortsat holde øje med sikkerhedsvejledningen, lyder vejledningen ifølge netmediet BuzzFeed.

Kritiserer Trump
Ud fra navnene kan man konstatere, at de fleste af de 22, der blev dræbte i El Paso, Texas, lørdag, havde latinamerikanske navne.

Den 21-årige formodede gerningsmand havde forud for angrebet lagt et racistisk og hadfuldt manifest på internetforrummet 8Chan. Her kalder han indvandring til USA fra Latinamerika en "invasion".

Flere demokratiske politikere i USA kritiserer præsident Donald Trump for at have fremmet hadet til latinamerikanske indvandrere ved konstant at omtale dem som kriminelle og voldtægtsforbrydere.

96 kommentarer
Vis kommentarer