Efter skybrud: Mere kan være på vej

Efter nattens uvejr er det klaret op, men vi kan forvente mere regn og torden ifølge DMI

Jesper Eriksen fra DMI fortæller om onsdagens uvejr og giver en vejrudsigt for de kommende dage. Producer: Martin Lorentsen

Et dramatisk uvejr med lyn, torden og kraftig regn lå onsdag aften som en dyne over Danmark.

Selvom solen lige nu skinner i store dele af landet, er vi dog ifølge Jesper Eriksen, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, sandsynligvis endnu ikke færdige med regn og torden for denne gang.

- I dag starter vi med tørvejr og perioder med nogen sol, men så i eftermiddag kan der altså igen dannes regn og tordenbyger, fortæller Jesper Eriksen.- I første omgang er det øst for den jyske højderyg, at vi forventer, der bliver dannet en linje af regn og tordenbyger. Og i aften kan der komme spredte regn- og tordenbyger i hele landet. Så tordensæsonen er altså begyndt, lyder det fra meteorologen.

Blandede bolsjer i weekenden


De danskere, der planlægger at tilbringe denne anden officielle sommerweekend under åben himmel, kan med fordel pakke regnjakke og paraply fredag og lørdag.

- 
Også fredag er der mulighed for regn og tordenbyger. Så kommer der et større regnvejr lørdag, mens det søndag ser ud til at holde tørt.- Temperaturen ligger på 18 til et par og 20 grader, og lokalt fredag og lørdag kan man måske være heldig at nå de 25 grader, så ganske normalt dansk sommervejr.

Hør i videoen øverst i artiklen, hvor uvejret onsdag aften var allerværst.

4 kommentarer
Vis kommentarer