Efter snevejr: Her kan det pludselig blive 17-18 grader

Der er ingen sensommer i sigte, men Syddanmark får dog fornøjelsen af lidt varmere temperaturer de kommende dage

Efter snevejr: Her kan det pludselig blive 17-18 grader

Det ser ud til, at det bliver en del lunere på Lolland-Falster. Se videoen for det fulde overblik. Video: Ekstra Bladet

I den næste uge bliver sol og vind i den grad fordelt ulige over Danmark.

Det fortæller meteorolog ved DMI Bolette Brødsgaard, som har kigget på vejret for den kommende uge.

- De huer og vanter, vi haft fremme i weekenden, kan vi godt pakke væk igen og tage paraplyen frem i stedet for, siger hun.

Så kom sneen: Store dele af Europa ramt af massive mængder

Men det er ikke hele Danmark, der skal pakke deres huer og vanter væk. Det lille land kommer nemlig til at have en mærkbar varmeforskel i de sydlige dele.

- Vi får noget frontværk med varme ind natten til mandag, som vil varme godt i morgen. Især nede på Lolland-Falster kan vi komme op på 17-18 grader, siger meteorologen.

En stakket frist
Men det lader altså ikke til, at de skal til at plante palmer nede på Lolland-Falster, for alle gode ting har en ende. Lavtrykket med den varme luft, som er skyld i de dejlige temperaturer i Syddanmark, stilner nemlig af i løbet af ugen.

Frem med hue og vanter: Nu kommer kulden

- Der vil komme regn i perioder. Temperaturerne resten af ugen vil lægge sig på omkring en 10-12 grader, siger Bolette Brødsgaard.

Den kommende weekend lader heller ikke til at have en gaveregn i form høje temperaturer, men derimod bare regulær regn. Det er heller ikke en uge, der ligefrem lægger op til natterend, da natten i løbet af ugen byder på temperaturer mellem 3 og 10 grader.