Annonce:
Annonce:

Efter Støjbergs ramadan-advarsel: Her er virksomhedernes dom

Der er ingen indikationer på, at ramadanen har givet anledning til problemer oplyser flere virksomheder til Ekstra Bladet

Det er ikke gået som udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjbjerg, prædikede i begyndelsen af ramadanen. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Det er ikke gået som udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjbjerg, prædikede i begyndelsen af ramadanen. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Samfund

Inger Støjbergs beskyldning om at muslimer var til fare for sig selv og andre under ramadanen, bliver nu skudt godt og grundigt ned fra flere steder.

I forbindelse med at ramadanens afslutning har Ekstra Bladet lavet en rundringning til en række virksomheder, der alle som en skyder hendes bekymringer ned.

Ifølge Danmarks største trafikselskab, Movia, så har der ikke været nogen indikationer på, at ramadanen er lig med flere ulykker eller dårligere præstationer på arbejdet.

Aldrig været et problem
'Det er selvfølgelig vigtigt for Movia, at sikkerheden er i orden. Vi har imidlertid ingen indikationer på, at ramadanen har givet anledning til problemer', oplyser Movia i en mail til Ekstra Bladet.

Inger Støjberg udtrykte i begyndelsen af maj stor bekymring for, at fastende muslimer ikke kunne præstere under ramadanen, som de ellers plejer.

Annonce:

- Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer, skrev ministeren i en blog på BT.

Rama-dumt, Inger: Oprøret ulmer i Venstre

Bred enighed
Men det er ikke kun Movia, der har svært ved at genkende Inger Støjbergs bekymringer.

Movia har udliciteret busdriften til private busoperatører, der også har buschaufførerne ansat. Det er derfor de private busoperatører, der har ansvaret for, at chaufførerne kører bussen på sikker og forsvarlig vis i forhold til trafiksikkerheden og lovgivning, herunder færdselsloven.

En af busoperartørerne er Arriva Danmark A/S. Heller ikke her kan man genkende, at medarbejderne præsterer dårligere under ramadanen.

'Vi aldrig oplevet nogen uheld eller ulykker, som kunne relateres til en fastende chauffør. Så det har ikke været og er stadig ikke et problem for os', oplyser Pia Hammershøy, Head of Communication & Public Affairs, i Arriva i en mail til Ekstra Bladet.

Annonce:

Ingen grund til bekymring
Inger Støjberg var desuden bekymret for, om ramadanen kunne få betydning for præstationen på landets sygehuse. Men heller ikke på et af landets største hospitaler, oplever man at ramadanen er et problem.

Troels Kløvedal tordner mod minister

Rigshospitalet oplyser til Ekstra Bladet, at de ikke er bekendt med, at ramadanen overhovedet er et problem i forhold til, at medarbejderne kan udføre deres arbejde.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Inger Støjberg, men hun oplyser gennem sin særlige rådgiver, Mark Thorsen, at hun ikke har tid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: