Efter stor kritik: DR-chefer forgyldes igen igen

DR-toppen kan atter glæde sig over store, licensbetalte lønforhøjelser. Og med en årsløn på 3,5 millioner kroner tjener DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, nu mere end dobbelt så meget som statsministeren

I 2014 steg generaldirektør Maria Rørbye Rønns årsløn med 25 procent til 3,5 millioner kroner. Men det var ikke nok. Polfoto
I 2014 steg generaldirektør Maria Rørbye Rønns årsløn med 25 procent til 3,5 millioner kroner. Men det var ikke nok. Polfoto

Mens flere partier på Christiansborg taler om at slanke Danmarks Radio, forgyldes cheferne på licensslottet.

Det viser en aktindsigt i DR-bossernes løn, skriver Journalista.

Over for Ekstra Bladet bekræfter DR lønforhøjelserne. Det er dog ikke muligt at få en kommentar fra de forgyldte chefer.

'Direktionens løn er fastsat af bestyrelsen, så Maria (Rørbye Rønn red.) har ikke kommentarer hertil', står der i en mail til Ekstra Bladet.

Generaldirektør til 3,5 licensmillioner
Tilbage i 2014 steg generaldirektør Maria Rørbye Rønns løn med 25 procent fra 2,8 millioner kroner til 3,5 millioner kroner. Rigsrevisionen, der reviderer de statslige udgifter, udtrykte efterfølgende stor kritik af lønstigningen.

Men årslønnen på i alt 3.562.378 kroner var ikke nok.

Derfor fik DR-bossen i 2016 en lønforhøjelse på 60.601 kroner om året.

Til sammenligning tjener statsminister Lars Løkke Rasmussen 1.482.457 kroner om året.

Op mod 15 DR-chefer har fået en ekstra sjat i lønposen, viser bilag fra DR.
Op mod 15 DR-chefer har fået en ekstra sjat i lønposen, viser bilag fra DR.

Rørbye Rønn er dog langt fra den eneste, der kan smile hele vejen til banken. Op mod 15 DR-bosser har nemlig fået en ekstra sjat i lønposen, viser bilag fra DR.

En af dem er direktør for DR Nyheder, Ulrik Haagerup, der nu tjener 33.000 kroner mere om året. I forvejen tjener direktøren lidt under to millioner kroner årligt.

Haagerup lagde sig ned
Det er kun få dage siden, DR måtte lægge sig fladt ned, efter det kom frem, at licensmidler var blevet brugt på at flyve Johannes Langkildes hustrus hest Jazz til Washington.

Knap 70.000 kroner kostede heste-transporten over Atlanten, der fandt sted, da Langkilde tiltrådte sit job som USA-korrespondent for DR, og familien flyttede til USA.

- Det var et fejljugement - det kommer vi ikke til at gøre igen, erkendte Ulrik Haagerup til Ekstra Bladet.

Se også: DR-boss indrømmer heste-brøler: Det gør vi aldrig igen

1087 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere