Efter ti års venten: Ingen skøjtebane på ikonisk plads

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har besluttet ikke at bevillige midler til en skøjtebane på Kongens Nytorv

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

Den cylinderformede skøjtebane omkring Rytterstatuen på Kongens Nytorv har siden 1999 tiltrukket mange jule-turister, kærestepar og skøjteglade københavnere.

Siden vinteren i 2008-2009 har området dog været lukket land på grund af metrobyggeriet. Derfor har mange set frem til en genåbning af skøjtebanen i indre by.

Men Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet, at der ikke bliver bevilget økonomi til genoprettelse af banen i år, så København får ikke en af sine store attraktioner tilbage.

Det skriver TV2 Lorry.

Politikernes beslutning om at lægge skøjtebanen på is vækker stor ærgrelse hos DGI, der oplever en stor længsel og efterspørgsel på idrætsfaciliter og udendørs skøjtebaner i vinterhalvåret i København.

- Rigtig mange københavnere havde set frem til, at man kunne genoplive traditionen og den fantastiske stemning, der var forbundet med skøjtebanen på Kongens Nytorv. Så det er rigtigt ærgerligt, at det ikke bliver til noget, siger idrætspolitisk konsulent hos DGI Kasper Lund Kirkegaard til TV2 Lorry.

Tre år i underjordisk mørke

Det socialdemokratiske medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Jonas Bjørn bekræfter, at der ikke kommer en skøjtebane på den centrale plads, selvom der nu er ryddeligt og pænt igen efter de mange års metrobyggeri.

- Vi har en meget stram kommunal økonomi i København, hvor vi hele tiden er nødt til at holde anlægsudgifterne nede, fordi vi har et anlægsloft, og der er i vi hele tiden nødt til at lave prioriteringer, siger han til TV2 Lorry.

- Den gamle skøjtebane på Kongens Nytorv var slidt op, så vi skulle lave en ny skøjtebane, og der har vi i stedet for valgt at placere den på Genforeningspladsen i Nordvest, fordi vi på mange måder mener, at det er et område, der i langt højere grad har brug for idrætsfaciliteter.

Det bliver dog ikke helt umuligt at skøjte rundt i indre by, for Jonas Bjørn løfter sløret for, at en privat aktør har lagt billet ind på at lave en ny bane for enden af Nyhavn, hvor der i dag er gadekøkken.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind