Efter Trumps forbud: Unge amerikanere raser

Trump har skrevet under på, at et tilbehør til skydevåben skal forbydes. Men det er ikke nok, raser unge amerikanere

En af de store kritikkere er den overlevende David Hogg (Video: AP)

Amerikanerne kan med ingen problemer købe våben.

Men snart kan de ikke længere købe et helt bestemt tilbehør til deres semi-automatiske riffel, en såkaldt 'bump stock', der kan omdanne et semi-automatisk våben til et lignende et maskingevær.

Det skrev Donald Trump under på i går, da han udstedte et notat, der sætter gang i et forbud mod bump stock.

Men samtidig blev et forslag om forbud mod semi-automatiske rifler afvist af Repræsentanternes Hus i Florida.

Hvad er en bump stock?

En bump stock sættes på enden af et semi-automatisk våben, for at få effekten af et maskingevær. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
En bump stock sættes på enden af et semi-automatisk våben, for at få effekten af et maskingevær. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
 

En bump stock er et tilbehør af plastik eller metal, som man kan sætte på enden af et semi-automatisk våben.

Tilbehøret gør det muligt for skytten at affyre flere dusin skud på få sekunder, lidt ligesom et automatvåben, ved at gøre brug af våbnets naturlige tilbageslagskraft.

Bump stocks blev brugt under Las Vegas massakren i oktober 2017 men ikke under skoleskyderiet i Florida.

 

Kilde: Washington Post. Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Krimi Efter skoleskyderi i Florida: Politiet ude til 12 nye episoder

Et forbud mod tilbehør men ikke mod skydevåben
Og det er en stor del af det amerikanske folk ikke ligefrem imponerede over, hvorfor de kritiserer Trumps nye våbenlovgivning.

For de bump stocks, der om lidt bliver forbudt, blev slet ikke brugt i Florida-skyderiet. Det blev en semi-automatisk riffel til gengæld.

Det er en type riffel, der er meget populær i Florida, hvor den er lettere og hurtigere at få fat i end en pistol. Køb af riflen kræver nemlig ikke andet, end at man er 18 år eller over, og at man ikke er dømt for en forbrydelse.

Køb af en pistol kræver, at man er minimum 21 år, og derudover er der en ventetid på tre dage, før man får lov til at tage den med hjem.

Artiklen fortsætter under billedet...

Emma González fra Parkland i Florida er mildest talt vred over de amerikanske politikeres beslutninger. Foto: John McCall
Emma González fra Parkland i Florida er mildest talt vred over de amerikanske politikeres beslutninger. Foto: John McCall

Præsident Trump besøgte fredag Broward Health North Hospital sammen med sin kone, Melania Trump. De sårede elever fra skoleskyderiet i Florida er indlagt på hospitalet. Foto: Andrew Harnik Samfund Trump ignorerer journalisters spørgsmål om amerikansk våbenlovgivning

De rasende unge
Emma González, der overlevede det seneste skoleskyderi i Florida, var rasende.

- Hvordan kunne de gøre det mod os? Laver du sjov med mig? Never Again. Vi glemmer ikke dette ved midtvejsvalget - vreden, jeg føler lige nu, er ubeskrivelig, skrev Emma González på Twitter, da politikerne i Repræsentanternes Hus i Florida afviste at overveje at gøre automatrifler forbudt.

Næsten 62.000 personer har erklæret sig enige ved at synes godt om Emma González tweet, og 24.000 personer taler om emnet på det sociale medie Twitter.

Andre brugere meldte sig også på banen for at kritisere den nye politik. Dette tweet var dog rettet mod Donald Trump.

- Trump tror, han kan formildne os med et bump stock forbud. Han regner med, at vi har en dårlig hukommelse, så tillad mig at minde jer om, at NRA (National Rifle Assosiation) godkendte restriktionen af bumpstocks efter Las Vegas for politisk at dække over republikanerne før midtvejsvalget i 2018, skrev Twitter-bruger Bandit Aléatoire,.

134 kommentarer
Vis kommentarer