Efter trusse-kvaler: Slut med gennemsigtig uniform

De første af 20.000 ansatte i Region Syddanmark får i disse dage deres blå uniform

Foto: Linda Kastrup
Foto: Linda Kastrup

Lyseblå bluse og mørkeblå bukser. Det er nu den uniform sygeplejersker, læger og andre ansatte på Sygehus Sønderjylland trækker i, når de møder på arbejde.

En æra med hvide uniformer er slut i Region Syddanmark, hvor en ny blå uniform erstatter det klassiske hvide tøj på alle regionens sygehuse.

Det skriver DR Syd.

Skiftet sker efter ønske fra medarbejderne, der blandt andet har klaget over, at den klassiske, hvide sygeplejerskeuniform bliver gennemsigtig efter vask.

- Vi skulle tænke over, hvilke trusser og brystholder, vi havde på. Det var vi nogen, der var lidt trætte af, siger Birte Habekost-Jensen, der er social- og sundhedsassistent på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, til DR Syd.

De nye uniformer kommer til at bestå af mørkeblå bukser med flere lommer end de hvide. Derudover kan medarbejderne vælge mellem en lyseblå polo eller en busseronne, som de kender fra den hvide uniform.

De nye uniformsoverdele indeholder mere bomuld, og materialet er vævet, så bomulden sidder på indersiden af uniformen. Det gør, at uniformerne er mere bløde og åndbare.

På sygehuset i Aabenraa er Birte Habekost-Jensen hoppet i den blå uniform.

- Alt nyt skal man vænne sig til. Hvidt har jo længe hørt til på sygehuset. Men jeg tror, vi bliver glade for det, siger hun til DR Syd.

Det er planen, at alle 20.000 ansatte, der er i Region Syddanmarks sundhedsområde, løbende vil få skiftet deres hvide uniform ud med den blå. Skiftet sker, i takt med at de nuværende uniformer bliver slidt op.

De nye uniformer koster cirka 21,4 millioner kroner, og det er inklusive de omkostninger, der måtte komme til at vaske dem jævnligt, oplyser Region Syddanmark.

189 kommentarer
Vis kommentarer