Efter TV 2-dokumentar: Imamer til hastemøde

Oven på første afsnit af dokumentar-programmet 'Moskeerne bag sløret' har Islamisk Trossamfund og Dansk Islamisk Center indkaldt til hastemøde i København

Se Ekstra Bladets interview med talsmanden fra Grimhøjmoskeen, Oussama El-Saadi, her

Islamisk Trossamfund og Dansk Islamisk Center har indkaldt alle landets til hastemøde i København i dag klokken 16 dagen efter dokumentarprogrammet 'Moskeerne bag sløret' blev vist på TV2.

Det bekræfter iman Khalil Mushib fra Islamisk Kulturcenter i København over for DR.

- Jeg har inviteret alle landets imamer, og 15-20 har meldt tilbage, at de kommer. Det er imamer fra København, Odense og Aarhus, siger imam Khalil Mushib.

DR har også talt med talsmanden fra Grimhøjmoskeen Oussama El-Saadi,

- Vi skal diskutere denne her dokumentarfilm fra TV2, og hvad der er de bedste svar til det, siger han.

Dokumentaren, der blev vist tirsdag aften, afslørede flere kontroversielle ting om den omdiskuterede Grimhøjmoske i Aarhus.

I en af de mest omdiskuterede scener hører man en af imanerne, Abu Bilal, rådgive tilhørerne om, at kvinder der er utro skal stenes til døden.

I et andet klip rådgiver en foredragsholder i Grimhøjmoskeen en muslimsk kvinde om, hvordan hun skal slå sit barn, hvis det ikke bede.

I går delte Naser Khader en voldsom video på Facebook, hvor en person bliver stenet. Der er somme tider behov for at skære tingene ud i pap, lyder det fra integrationsordføreren. (Foto: Henning Hjorth) Dansk politik - 2. mar. 2016 - kl. 10:32 Khader deler voldsom video: Stening for åben skærm

Vi respekterer dansk lov
Oplysningerne om dokumentarserien 'Moskéerne bag sløret' har mildt sagt skabt forargelse i hele det politiske landskab med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i spidsen.

Ekstra Bladet konfronterede talsmand i moskeen Oussama El Saadi, da sagen for alvor begyndte at rulle-

- Man skal først bevise, at vi har gjort noget ulovligt. Derefter kan vi diskutere, om vores moské bør jævnes med jorden, sagde Oussama El Saadi, der fortalte, at man respekterer dansk lov.

- Hvis man ikke er i et islamisk land, som er bygget hundrede procent på sharia-lov, så kan stening ikke praktiseres. Vi bor i Danmark og respekterer den danske lovgivning, sagde han.

Se interviewet med Imam Ali fra København her (Foto: Jonas Olufson)

Özlem Cekic' forslag til, hvordan vi løser problemer med radikaliserede imamer

Hemmelighedskræmmeriet om to undercoverjournalister, der infiltrerede Grimhøjmoskeeen er massiv. (Foto: Pressebillede/TV2) 112 - 1. mar. 2016 - kl. 21:49 Ekstrem sikkerhed omkring TV2-dokumentar: Muldvarpe har forladt Danmark

Ekstra Bladet har besøgt Imam Ali Moskeen i København, til en snak om de kontroversielle udtalelser imam Abu Bilal er kommet med fra hans moske på Grimhøjsvej i Århus.

 (Foto: OLUFSON JONAS) Samfund - 1. mar. 2016 - kl. 20:11 Imam om Grimhøjmoske: Det er en forfærdelig tankegang

283 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere