Efter uroligheder: DTU opfordrer studerende til at rejse hjem fra Hongkong

Danmarks Tekniske Universitet opfordrer sine studerende i Hongkong til at rejse hjem

Det er voldsomme scener, der i disse dage udspiller sig i Hong Kong - mandag blev en demonstrant skudt i brystet af en betjent. Video: AP

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) opfordrer sine studerende i Hongkong til at rejse hjem.

Det siger universitetets rektor, Anders Overgaard Bjarklev, til DR.

- Vi ser rapporter om, at nogle af vores elever har været nødt til at fraflytte kollegieboliger, fordi der er blevet sat ild til dem.

- Vi hører fra andre, at der fremstilles kasteskyts - herunder molotovcocktails - uden for vinduerne af vores studerendes boliger, siger han i P1 Morgen.

Universitet har 36 studerende i Hongkong. Årsagen til anbefalingen er flere måneder med stor uro i den særlige selvstyrende region.

Adspurgt, hvorvidt de studerende på noget tidspunkt har været i fare, lyder svaret fra rektoren:

- Det mener vi ikke, at de har indtil nu.

Den kinesiske politiker Andrew Chiu Ka Yin modtager førstehjælp. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix Samfund Blodigt sammenstød i Hongkong: Bider øret af politiker

Søndag blev en mand skudt i brystet, mens en anden satte ild til sig selv. Tirsdag midt på dagen var både kontorfolk og sortklædte demonstranter på gaden.

Her besatte de en stor vejoverskæring midt i byen, hvilket fik trafikken til at holde stille.

I løbet af eftermiddagen sendte politiet flere runder tåregas mod demonstranterne og tilbageholdt over ti mennesker.

Særligt situationen omkring det prestigefulde Chinese University of Hong Kong har påkaldt sig opmærksomhed. Natten til tirsdag var der kaotiske scener på universitetet med eksplosioner, røg, råb og pistolskud.

I Hongkong har der siden sommeren været demonstrationer, og bystaten er havnet i en politisk krise.

Protesterne begyndte som modstand mod et lovforslag om udlevering af Hongkong-borgere til retsforfølgelse i Kina. Siden har det udviklet sig til en protest mod det kinesiske styre.

61 kommentarer
Vis kommentarer