Efter varm december: Nu bliver det koldt

På med vanten - nu får vi rigtige vintertemperaturer, melder DMI

Nu falder temperaturen og flere dele af landet kan vågne op til hvide veje den 25. december. (Foto:Mathias Christensen)
Nu falder temperaturen og flere dele af landet kan vågne op til hvide veje den 25. december. (Foto:Mathias Christensen)

Det har indtil videre været den varmeste vinter i mands minde, men det er slut nu. Så husk handskerne og den varme overfrakke, hvis du skal udenfor i vintervejret og fejre en velfortjent juleferie.

- Vi får vinden om i nord, og der er simpelthen noget koldere luft, der trækker ned over os. Det gør, at temperaturen falder, og at der kan begynde at komme nogle snebyger julenat, siger vagthavende meterolog ved DMI Henning Gisselø.

Vågner op til hvide veje
Juleaften og julenat kommer der temperaturer ned til tre graders frost, og det kan betyde, at man i flere dele af landet kan vågne op til hvide veje.

- 1. juledag kan der ligge snebyger særligt i den sydlige del af landet. Så der kommer lidt sne i juledagene, vurderer den vagthavende, der holder fast i, at det kun er i Nordjylland, hvor man kan håbe på at danse om juletræet, mens sneen falder uden for vinduet

- Skal vi så hoppe op på kælken eller tage langrendsskiene på, når julemaden skal ud af systemet den 25 ?

- Det tvivler jeg stærkt på, men omslag til koldere vejr, det får vi, siger Henning Gisselø fra DMI, der også opfordrer billister til at være opmærksomme, hvis de skal ud at køre denne dag.

- Hvis man skal ud at køre julemorgen, så kan der godt være glat. Men også julenat, hvis man tager lidt sent hjemad, så skal man også være opmærksom, siger den vagthavende.

Det kolde vejr og nattefrosten fortsætter ugen ud, men derefter begynder temperaturen igen at stige.

- Det er ikke voldsomt mange dage, vi får med koldt vejr, så bliver det mildere igen

0 kommentarer
Vis kommentarer