Efter voldsomt vejr: Nu kommer der et ordentligt lag sne igen

DMI forventer mellem fem og ti centimeter sne i løbet af onsdagen

I sidste uge var der problemer med fygesne i Sydsjælland og på Lolland-Falster, hvor bilister kørte fast på stribe. Helt så slemt bliver det ikke onsdag. Foto: Per Rasmussen
I sidste uge var der problemer med fygesne i Sydsjælland og på Lolland-Falster, hvor bilister kørte fast på stribe. Helt så slemt bliver det ikke onsdag. Foto: Per Rasmussen

Vinteren er ikke slut endnu, selv om solen og forårsfornemmelserne ramte østlige egne af landet tirsdag.

DMI er netop blevet klar med en vejrudsigt for onsdag, og her er der dårligt nyt til dem, der har planlagt en forårsdag i skoven.

- Der kommer nedbør op sydfra. Det rammer Lolland-Falster i morgen tidlig og breder sig siden nordpå til Fyn og Sjælland, siger vagthavende meteorolog, Henning Gisselø, til Ekstra Bladet.

Nedbøren vil falde som slud og sne. DMI forventer mellem fem og ti centimeter snedække i løbet af dagen.

Og for at det ikke skal være lyv, bliver Jylland også ramt. Det kommer imidlertid først til at ske i løbet af aften- og nattetimerne, oplyser Henning Gisselø.

Samfund Rekord-kulde tvinger kvinde til motorvejsfødsel

Modsat sidste uge, hvor sne og blæst i kombination skabte fygning og voldsomt vejr især i den sydøstlige del af Danmark, vil sneen onsdag være tung. Og der kommer ikke megen vind.

- Derfor vil sneen ikke genere på samme måde. Det kan give glatte veje og genere trafikken, men det bliver ikke nødvendigt med bæltekøretøjer i denne omgang, siger Henning Gisselø videre.

Det er slut med frost i dagtimerne ifølge DMI's femdøgnsskema. Men der kommer en omgang sne til hele landet i løbet af onsdagen. Grafik: DMI
Det er slut med frost i dagtimerne ifølge DMI's femdøgnsskema. Men der kommer en omgang sne til hele landet i løbet af onsdagen. Grafik: DMI

Godt nok viser DMI's temperaturskema for onsdag, at der kan komme op til tre graders varme, men Henning Gisselø forventer, at det bliver på steder, hvor sneen endnu ikke vil have ramt. Når først snevejret sætter ind, vil temperaturen falde til et sted lige omkring frysepunktet.

Henning Gisselø fortæller, at perioden med udbredt dagfrost er overstået. Så langt øjet rækker er der positive temperaturer i dagtimerne, og det er formentlig gode nyheder for en del, der er irriteret over den bidende kulde.

- Vi er ovre den periode med kulde, hvor vi også har frost om dagen. Vi kan ikke se nogen temperaturer under 0 grader i dagtimerne. Der vil dog stadig komme nattefrost. Ikke stærk frost. Men på den måde er vi kommet over den varige kulde, erklærer Henning Gisselø.

Billedet er fotomanipuleret, men mange brugere på Facebook tror lige nu, at det er ægte. Fotomanipulation: Jens Stolt Samfund Bornholmsk giraf delt igen og igen: - Folk må tænke sig om

Om det så også er tegn på, at foråret er på vej, vil Henning Gisselø lade andre om at vurdere.

- Modsat kan vi heller ikke se, at der skulle være tocifrede varmegrader på vej endnu, siger han.

Troels Hannecke har forsøgt at illustrere situationen for familien med dette foto taget fra førstesalen i familiens hus. Der gemmer sig en Hyundai i30 under sneen, og vejen er skjult af sne. Foto: Troels Hannecke Samfund Familie sneet inde: Køleskabet er snart tomt

På torsdag kommer der også nedbør. Den vil formentlig være mere våd end onsdagens omgang. Solen kommer vi ikke til at se noget til før om nogle dage.

47 kommentarer
Vis kommentarer