Efter voldsomt vejr over Europa: En dræbt og flere såret

Det sidste døgn har flere europæiske lande været ramt af alvorlige ulykker med lynnedslag og oversvømmelser. Tyske vejrmyndigheder advarer om, at det voldsomme tordenvejr fortsætter i dag

Det europæsike tordenvjer har indtil videre kostet en mand livet og såret både børn og voksne. Foto: Colourbox
Det europæsike tordenvjer har indtil videre kostet en mand livet og såret både børn og voksne. Foto: Colourbox

Sommervarmen eksploderede lørdag i voldsomme tordenbyger i flere europæiske lande, hvor lynnedslag udskiftede hyggen med rædsel.

Lørdag eftermiddag måtte brandvæsen og seks ambulancer først rykke ud til en børnefødselsdag i en park i Paris. I det sydlige Polen blev en mand senere på dagen dræbt, da han under en vandretur blev ramt af lynet, og i Tyskland blev tre personer hårdt såret og 29 børn kortvarigt indlagt, efter at lynet slog ned i en fodboldbane i byen Hoppstädten i delstaten Rheinland-Pfalz.

Barn fik hjertestop
Det var i den parisiske park Monceau i den velstående del af byen, at en børnefødselsdag måtte evakueres efter pludselige lynnedslag lørdag. Ifølge det franske medie Le Monde var ellever personer involveret i ulykken - herunder otte børn mellem syv og otte år. Et barn måtte genoplives efter ulykken, og i alt er fire af børnene fortsat under behandling, mens de sidste fire slap uden skader.

Her forsøger redningsfolkene at hjælpe børnene i Paris. Video: AP

Uvejret kom tilsyneladende som en overraskelse for franske metrologer, der havde advaret om voldsomt vejr flere stedet i landet, men dog ikke i Paris. Ifølge fødselsdagens gæster skiftede vejret også meget pludseligt til torden.

Krig & katastrofer Lyn rammer fodboldbane i Tyskland - 35 er såret

Advarer om flere nedslag
I Tyskland advarer myndighederne søndag om fortsat voldsomt vejr flere steder i landet. I 17 kredse advares der, ifølge det tyske medie Focus, om fare for stærke tordenbyger og lynnedslag.

Politiet har afspærret området i parken. (FOTO: Raphael Satter) Krimi Fødselsdagsfest ramt af lyn i Paris: Fire personer kæmper for livet

29 børn blev i går bragt på hospitalet, efter at lynet slog ned i slutningen af en ungdoms-fodboldkamp i Hoppstädten. Ifølge flere vidner slog lynet ned fra en klar himmel, hvor der hverken var tordenskyer eller tegn på samme.

En druknet i oversvømmelser
Kampens dommer - en 45-årig mand - blev ramt af nedslaget og måtte efterfølgende genoplives. Også to voksne deltagere på 47 og 48 år er fortsat indlagt med svære skader. Ingen af de 29 børn er dog ifølge de tyske myndigheder kommer til skade.

Udover den dræbte 40-årige mand i Polen rapporterer lokale medier også om tre andre personer, som er blevet såret af lynnedslag fra det voldsomme vejr.

En enkelt mand er derudover omkommet, da han druknede i de massive vandmasser.

1 kommentar
Vis kommentarer