Annonce:
Annonce:

Efterårsferie i København: Her kan du parkere din bil helt gratis

En tur til hovedstaden er en populær aktivitet i efterårsferien, men det kan være svært at overskue, hvor bilen skal parkeres, mens familien nyder byen. Se her, hvor du kan parkere helt gratis

Annonce:
Følg Samfund

Kender du til  uigennemskuelige parkeringsmuligheder? Tip os på mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. sms-takst).

Shoppe-tur på Strøget, kanalrundfart i efterårssolen og frokost på Papirøen.

Med sine mange aktiviteter er København en populær destination i efterårsferien, men det er ikke altid helt let at overskue, hvor man skal gøre af bilen, mens hovedstaden udforskes.

Og har man ikke gjort sit forarbejde, kan det blive en dyr fornøjelse. I centrum og de indre brokvarterer skal du nemlig som hovedregel betale for at parkere.

- Jo længere væk fra centrum, du kommer, jo billigere bliver det dog at parkere. Allerdyrest er det i rød zone, som er helt inde i centrum, siger Jes Øksnebjerg, centerchef i Center for Parkering.

Hans Jørn raser over snu P-vagter: 'Det er meningsløst og unødvendigt'

Annonce:

Penge eller tid
Ikke alle steder skal du imidlertid op med pengepungen for at komme af med bilen.

- Der kan være steder, hvor der ikke er betalingsparkering, men i stedet tidsbegrænset parkering. Her kan man holde gratis, men maks tre timer, oplyser Jes Øksnebjerg.

Det er dog ikke muligt at betale ud over tidsrestriktionen. Vil du derfor parkere længere end de tre timer, må du tilbage og stille P-skiven.

Ønsker du at parkere helt gratis i mere end tre timer, kræver det i stedet en tur mod Brønshøj eller Husum. Intet sted i centrum af København er det nemlig muligt at parkere kvit og frit.Forvirring om betalingsstandere
Det er ikke kun parkeringsreglerne, der forvirrer ganske mange. Også betalingsmetoderne, når bilen skal parkeres i København, er et problem, Center for Parkering oplever gentagende gange. De nye parkeringsstandere printer nemlig ikke længere billetter, men fungerer nu ganske digitalt.

Annonce:

- Vi er gået over til digital parkering. Halvdelen af automater er derfor blevet infostandere, mens den anden halvdel er automater, hvor du kan betale på det, der svarer til en computer, siger Jes Øksnebjerg.

Se dem her: Nu kommer disse 17 nye færdselsskilte
Forvirringen sker oftest, når den tætteste automat er blevet en infostander og bilister ikke har en smartphone, der kan klare problemerne.

- Så skal du bare blive ved med at gå, indtil du rammer en betalingsstander. Dybest set er det kun hver anden stander, der er blevet til informationsstander, og derfor vil du på et tidspunkt finde en betalingsstander, siger centerchefen.

Vil du gerne undgå de nye digitale standere og i stedet parkere bilen helt gratis i et kort tidsrum, kan du klikke dig ind på kortet i artiklen og finde nogle af de gode steder.

Husk at hold øje med, at du parkerer i de gratis områder og ikke ved betalingsormåder i nærheden.

Kender du til andre gode parkeringsmuligheder? Tip os på mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. sms-takst).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: