Efterårsferie-trafik: Her er der kø på flere kilometer

Ved middagstid lørdag opstod der problemer uden for Kolding

Folk sidder fast i lang motorvejskø netop nu ved Kolding. (Foto: POLFOTO)
Folk sidder fast i lang motorvejskø netop nu ved Kolding. (Foto: POLFOTO)

De danske ferie-trafikanter, der tog turen mod Jylland eller længere ned i retning af Tyskland på vej på efterårsferie, kunne se frem til meget langsom trafik lørdag omkring middag.

Vejdirektoratet oplyser til Ekstra Bladet, at sammenfletningen ved Kolding lørdag middag oplevede utrolig tæt trafik. Dette resulterede i et par kilometers kø i området.

Allerede i løbet af ugen advarede Vejdirektoratet mod presset på motorvejene i den centrale og sydlige del af Danmark. Lørdagen forventes at blive efterårsferiens travleste udrejsedag, og Vejdirektoratet råder folk til at påbegynde rejsen tidligt, hvis man ønsker at undgå lange køer.

Vejarbejde oveni
Udover den massive trafik denne lørdag, kan Vejdirektoratet også skyde en del af skylden for de lange køer på vejarbejde i netop det område, hvor trafikken stod mest stille.

- I resten af Danmark har det set fornuftigt ud, og generelt kan vi sige, at det er mellem klokken 10 og 18 lørdag, der vil være flest biler på vejene, fortæller Thorarinn Aggi Thorarinson, vagthavende ved Vejdirektoratet.

  Hvis du planlægger at køre mod Jylland eller sydpå, så kør i god tid. Der kommer til at være massiv trafik på vejene (Foto: Joachim Adrian/Polfoto) Samfund - 9. okt. 2015 - kl. 23:30 Tæt trafik i efterårsferien: Her bliver det værst

Trafik i gå-tempo

Ekstra Bladets mand på stedet, Claus Jessen, sad fast i trafikken omkring Trekantsområdet lørdag ved middagstid.

- Det var sådan en kø, hvor man står helt stille eller bevæger sig i noget, der minder mest om gå-tempo, fortæller han.

Efter Claus og familiens vurdering, var køen meget længere end blot et par kilometer, og den medførte en forsinkelse på i hvert fald 20 minutter.

Næste lørdag ligeså slem

Ifølge Vejdirektoratet forventes næste lørdag 17. oktober at blive præget af ligeså mange kødannelser. Når danskerne skal hjem fra ferie den anden vej, regnes der igen med langsommere trafik og eventuelle køer ligeledes omkring klokken 10 til 18.

Det drejer sig om retningen fra Jylland tilbage mod Sjælland, samt fra grænseovergangene fra Sønderjylland og nordover.

Også færgeruterne Rødby og Gedser forventer næste lørdag og søndag at få ekstra mange passasgerer.

Til gengæld er udsigterne lovende for køretider og fremkommelighed i trafikken i løbet af hverdagene i uge 42, så man kan med fordel lægge efterårsrejsen der. Det oplyser Vejdirektoratet på deres hjemmeside.


Sådan vurderer vejdirektoratet at trafikken bliver i efterårsferien. (Video: Vejdirektoratet)

18 kommentarer
Vis kommentarer